Peakovci zaútočili na Zemana. S hrubkou jako od prvňáka

11.05.2013 17:02

Prezident Miloš Zeman nebyl při odemykání korunovačních klenotů ve své kůži. Podle mluvčí Hradu Hany Burianové bojuje s virózou. Tomu však nevěří řada prezidentových odpůrců, kteří tvrdí, že byl Zeman pod vlivem alkoholu. Jedním z nich je i poslanec LIDEM Jiří Rusnok, který však ve svém prohlášení udělal hrubou gramatickou chybu.

Peakovci zaútočili na Zemana. S hrubkou jako od prvňáka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman odemkl Korunní komoru, odkud spolu s dalšími držiteli klíčů vyzvedl české korunovační klenoty.Poté byly přeneseny k vystavení do Vladislavského sálu

"Sleduji celý týden prezidenta Zemana a připadá mi to, jako by onou "virózou", která je oficiálním zdůvodněním čtvrtečního Zemanova prostorového tápání při odemykání korunovačních klenotů, trpěl po celý týden," uvedl Rusnok ve své tiskové zprávě, kterou zaslal ParlamentnímListům.cz. Rusnok si ovšem nevšimnul, že slovo viróza napsal s "y".

Důvodem útočné zprávy může být fakt, že Miloš Zeman opakovaně konstatoval, že stranu LIDEM nepovažuje za legitimní vládní partaj, jelikož ji nikdo v žádných volbách nevolil. To jistě cítí i sami straníci.

"V úterý pan prezident nepřekvapil při svém projevu v Poslanecké sněmovně. Navázal na svou předvolební agresivní rétoriku a pustil se nevybíravým a nedůstojným způsobem do ministra zahraničí... Ve čtvrtek pak již zmíněné odemykání korunovačních klenotů. Snad se o víkendu prezidentův stav zlepší a nebudeme čelit podobným "zemanovostem" i v týdnu příštím," doplnil Rusnok.

Poté, co bylo na gramatický přešlap upozorněno, strana LIDEM titulek urychleně uvedla do souladu s pravidly českého jazyka. Strana se zároveň za chybu omluvila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…