Pecina v rádiu o Peake: Její boj proti korupci je mi záhadou

02.07.2013 18:56

Příchod Martina Peciny do čela Ministerstva vnitra s sebou přinese i mírné personální změny. V rozhlasovém pořadu Impulsy Václava Moravce to prozradil sám Pecina. „Přivedu si s sebou čtyři až pět lidí. Domnívám se, že například první náměstek by měl být ministrovi blízký člověk a já toho stávajícího vůbec neznám,“ uvedl. Konkrétní jména však uvést odmítl.

Pecina v rádiu o Peake: Její boj proti korupci je mi záhadou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Pecina

A co má Pecina v plánu po tu dobu, kdy povede rezort vnitra? Jednou z jeho priorit je prý problematika čerpání peněz z evropských fondů. „Informace o fondech budu chtít co nejdříve shromáždit a zabývat se tím,“ zdůraznil.

Dalším úkolem, který si Pecina vytyčil, je řešení problematiky extremismu. V souvislosti s narůstáním střetů extremistických skupin zkritizoval vládu za její nečinnost v této oblasti. „Po čtyřech letech jsme se dostali do stejného bodu extremismu, jako když jsem nastupoval do politiky. Vláda na potírání extremismu nekladla důraz a toto je výsledek,“ poznamenal s odkazem na víkendové události v Českých Budějovicích.

Pecina už minulý týden pronesl, že se zaměří i na boj proti korupci. Kompetence, jaké zastávala Karolina Peake jako předsedkyně Vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí, prý přejdou na ministerstva vnitra a spravedlnosti. „Upřímně řečeno, příliš nerozumím, jaké funkce Peake vlastně zastávala. Nechci ji zesměšnit, ale nic si pod tím nedokážu prakticky představit,“ podivil se.

Pecina kvůli postu ministra vnitra opouští křeslo generálního ředitele společnosti Vítkovice Power Engineering. Na otázku, proč se tak rozhodl, odpověděl stručně: „Mám pocit, že pro tu zemi je třeba opět něco udělat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…