Pecina zavzpomínal, jak vznikl průšvih se solárníky. Klíčový zákon prý zdržovali tři měsíce poslanci

18.08.2013 12:35

Ministr vnitra Martin Pecina v Otázkách Václava Moravce mimo jiné promluvil i k tématu fotovoltaiky. Má k tomu co říci, neboť řada lidí přičítá vznik tohoto problému zejména liknavosti Fischerovy úřednické vlády, ve které byl rovněž ministrem vnitra. Pecina však něco takového rozhodně odmítl a naopak ukázal na poslance, kteří protahovali schvalování novely, která mohla astronomickým ziskům solárníků zabránit.

Pecina zavzpomínal, jak vznikl průšvih se solárníky. Klíčový zákon prý zdržovali tři měsíce poslanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Pecina ještě jako ministr vnitra

Vláda podle něj tehdy očekávala, že budou předčasné volby, a žádnou zákonnou úpravu už nechtěla do sněmovny posílat. „Tehdy si všichni mysleli, že sněmovna a vláda končí, a budou předčasné volby,“ zavzpomínal Pecina. Ve chvíli, kdy Ústavní soud volby zrušil a bylo jasné, že vláda bude pokračovat, začala se prý nová úprava fotovoltaiky horečně připravovat, neboť si všichni uvědomovali, jaký průšvih hrozí.

„Pan ministr Tošovský to předložil maximálně rychle, vláda to také schválila nejrychleji, jak to šlo, ale pak se to nepochopitelně zdrželo v Poslanecké sněmovně,“ připomíná ministr Pecina.

„Já nevím, jestli si toho nevšimli, nebo co se stalo, ale je faktem, že to bylo ve sněmovně zaparkované tři měsíce,“ zdůraznil Pecina s tím, že právě tyto tři měsíce zdržení byly pro vznik problému s fotovoltaickými elektrárnami klíčové.

„Je taky faktem, že tento problém se podařilo vyřešit za naší vlády, ne za Nečasovy,“ uzavřel ministr vnitra. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…