Pedagog si stěžuje Plagovi: Stavíte veřejnost proti učitelům

26.05.2020 19:00

Štefan Klíma, vedoucí středních škol ve spolku Pedagogická komora, napsal otevřený dopis ministru školství Robertu Plagovi (ANO). Důvodem je, že se mu nelíbí způsob postupného znovuotevírání škol zavřených kvůli koronaviru. Píše o tom server Echo24.cz.

Pedagog si stěžuje Plagovi: Stavíte veřejnost proti učitelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga

Plaga podle Klímy zničil důvěru rodičů ve školu. Vadí mu také to, že s učiteli v době koronavirové pandemie ministr příliš nekomunikoval a jejich práci spíše komplikoval. 

„Zničil jste tak pracně vybudovaný vztah. Svými rozhodnutími a změnami opět stavíte veřejnost proti ředitelům škol, a proti učitelům,“ uvedl mimo jiné Klíma, jenž je sám ředitelem jedné ze středních škol v Mladé Boleslavi. Vadí mu například skutečnost návratu do škol žáků druhého stupně ZŠ nebo studentů středních škol. Tím, že bude docházka dobrovolná, to podle Klímy celé ztíží práci ředitelů škol. Obává se, že to, když se některé školy žákům neotevřou, si rodiče vysvětlí leností učitelů. „Aby bylo jasno, vůbec nemám nic proti tomu, aby se žáci vrátili do škol. Nikdo ale zaměstnancům škol nevysvětlil, proč je to možné tak najednou,“ napsal.

Plaga však Klímovým výrokům oponuje. Podle slov ministra naopak negativní obraz učitelské profese vytváří spolek Pedagogická komora. Dokonce jej označil za obskurní a poznamenal, že spolek nereprezentuje většinový hlas učitelů a škol.

Ministra se pak zastal i například ředitel Gymnázia Jana Palacha v Praze 1 Michal Musil. Ten ocenil věcný přístup současného vedení resortu školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…