Pegida chudých. Tak hlas z Babišových novin označuje české demonstranty proti islámu

17.01.2015 7:53

Zbyněk Petráček nazval svůj sloupek v Lidových novinách „Pegida chudých“. A o čem píše? O včerejší demonstraci proti islámu, kterou na Hradčanském náměstí uspořádala iniciativa Islám v České republice nechceme. Toto sdružení podle něj působí jako Pegida chudých.

Pegida chudých. Tak hlas z Babišových novin označuje české demonstranty proti islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Havlová

Petráček poukazuje na zásadní rozdíl mezi aktivitami německého hnutí Pegida (Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu) a těmi našimi. „Německé hnutí Pegida demonstruje proti sílícímu vlivu islámu už měsíce. Dává si pozor, aby nebylo spojováno s extremisty či politiky, a už vůbec ne s „profláklými“, píše komentátor.

Ale naše Pegida chudých, jak nazývá sdružení Islám v ČR nechceme, činí opak: přímo defilé „profláklých“ politiků. Tu senátor Doubrava, tu exposlankyně Volfová, tu místopředseda Úsvitu Černoch, tu místopředsedkyně poslanců ODS Černochová. Proti islámu (ne „Proti rasismu a religióznímu fanatismu“ jako autentická Pegida) demonstrují lidé s mandáty voličů,“ důrazně upozorňuje Petráček.

Podle autora je islám v Evropě reálný problém a píše, v čem ho spatřuje. „Ale na pražské demonstraci se místo toho mluvilo o Mohamedovi jako o „sadistickém psychopatovi“. Tak vypadá Pegida ubohých,“ uzavřel.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …