Pegida chystá v únoru demonstrace po celé Evropě, i v Česku

17.01.2016 16:25

Představitelé protipřistěhovaleckého hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida) se příští sobotu sejdou v Praze, aby dohodli poslední podrobnosti chystané únorové celoevropské demonstrace. V rozhovoru s nedělníkem Welt am Sonntag to prohlásila Tatjana Festerlingová, která je vůdčí postavou hnutí.

Pegida chystá v únoru demonstrace po celé Evropě, i v Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí PEGIDA slavilo v Drážďanech rok své existence. Na demonstraci promluvil i český poslanec Marek Černoch

Pegida je aktivní především v saských Drážďanech, příznivce má ale i v dalších německých městech a také v dalších evropských zemích. Zakladatel Pegidy Lutz Bachmann před týdnem na demonstraci v Lipsku, kde se sešli příznivci tamní odnože hnutí, potvrdil, že celoevropské demonstrace se chystají na 6. února.

Centrální protest se bude opět konat v Drážďanech, současně se ale příznivci názorů Pegidy chtějí sejít mimo jiné v Praze, ve Varšavě, v Bratislavě, v Amsterodamu či v Birminghamu. Všechna shromáždění budou podle Festerlingové živě propojena a v plánu jsou i vzájemné zdravice.

Hnutí Pegida vzniklo v roce 2014 v saské metropoli, kde pravidelně pořádá demonstrace. Z Lipska, které nadále zůstává jeho baštou, se pak rozšířilo do dalších německých a evropských měst, příznivce má mimo jiné v Česku, Rakousku, Polsku, Maďarsku, Švédsku, Norsku, Švýcarsku či v Británii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…