Pehe si přeložil Zemanovy výroky takto: Mnoho z pisklounů jsou evidentně frigidní klimakterické staré panny, které jen piští

17.02.2018 17:57

Český politolog Jiří Pehe se tentokrát ve svém blogu na Aktuálně.cz zaměřil na prezidenta Miloše Zemana, který v TV Barrandov reagoval na dopis několika desítek křesťanů papeži Františkovi, v němž ho žádají, aby neprodlužoval setrvání Dominika Duky v jeho církevní funkci. Jsou to podle něj prý „pisklouni“, kteří jen piští. „To jsou ty pištící osobnosti z ‚dolních deseti miliónů‘, které prezident vzývá, když potřebuje hlasy. Teď už je nepotřebuje, takže ať laskavě přestanou pištět,“ přeložil si po svém Zemanova slova Pehe.

Pehe si přeložil Zemanovy výroky takto: Mnoho z pisklounů jsou evidentně frigidní klimakterické staré panny, které jen piští
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Podle Jiřího Pehe prezident Miloš Zeman hovoří tak, že kdyby tito lidé byli alespoň osobnostmi, mohl by je brát trochu vážně. Ale jsou to prý jen ne-osobnosti, neboli „no-names“, trpící komplexem méněcennosti vůči velké osobnosti, kterou je kardinál Duka. „V překladu jsou to obyčejní lidé, obyčejní věřící, kteří v životě neudělali nic tak významného jako skutečné osobnosti typu kardinála Duky, prezidentova poradce Martina Nejedlého, mluvčího Jiřího Ovčáčka, nebo kancléře Vratislava Mynáře,“ rozjel se politolog.

Pokud prý dovedeme logiku pana prezidenta do důsledků, jsou ony podle politologa Peheho pištící ne-osobnosti, které podepsaly zmíněný dopis, jen malá množina z velké množiny „dolních deseti miliónů“, které náš pan prezident vzývá, pokud potřebuje jejich hlasy. „Teď už jejich hlasy ale nepotřebuje, takže ať laskavě přestanou pištět,“ řekl a dodal, že pištět by měli přestat bez ohledu na to, zda patří ke „kavárně“, která, jak zdůraznil pan prezident po svém vítězství v prezidentské volbě, by prý měla už konečně v příštích pěti letech „shut up“ – tedy zavřít hubu.

  • Původní text ZDE

Nezapomněl připomenout ani to, že ještě než se Zeman pustil do pisklounů, kteří piští na kardinála Duku, nabídl originální úvahu o tom, jak a proč má rád vulgarity, což prý spojil s úvahou o klimakterických frigidních starých pannách, které se nad podobnými projevy pohoršují. „Právě ty podle pana prezidenta typicky patří mezi petenty. Jinými slovy: mnoho z pisklounů jsou evidentně frigidní klimakterické staré panny, které jen piští,“ uvedl Pehe a dodal, že pro dolních deset miliónů neosobností z toho vyplývá jisté poučení, že pokud budete chtít projevit svůj občanský názor na cokoliv, kupříkladu na pokračování kardinála Duky ve funkci, rozmyslete si dobře, zda jste skutečná osobnost.

O politologické úvaze Jiřího Pehe na téma vlivu demografických změn na českou politiku prý Zeman prohlásil, že Pehe se těší na vymření půl milionu lidí, což je už prý na hranici trestného činu a je to svého druhu „genocidium“. Pehe na to reagoval s tím, že by mohl namítnout, že na hranici trestného činu pomluvy je tvrzení pana prezidenta. „Řekl jsem pouze tolik, že vzhledem k tomu, že většina voličů Miloše Zemana jsou starší lidé, kteří postupně odcházejí, zatímco většina mladých, kteří se stávají voliči, ho nevolí,“ uvedl a zmínil, že tábor se zmenšuje, což bude mít nějaké politické důsledky.

„Na závěr rada ‚dolním deseti miliónům‘: Raději se nenamáhejte proti čemukoliv, co neschválí předem Hrad, protestovat, protože pak jste jen pisklouni s komplexem méněcennosti, kteří jen frigidně piští,“ uzavřel Pehe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…