Pekarová jásá: Někde byla TOP 09 „na bedně“

04.10.2020 19:40 | Zprávy

Zatímco hnutí ANO krajské volby vyhrálo se ziskem asi 21 procent hlasů a jednoznačně posílili i Piráti, TOP 09 alespoň částečně uspěla jen v rámci předvolebních koalic. Předsedkyně strany Markéta Pekarová se přesto tváří spokojeně a prohlašuje, že v některých krajích TOP 09 stojí „na bedně“.

Pekarová jásá: Někde byla TOP 09 „na bedně“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Krajské volby skončily a premiér Andrej Babiš se mohl prohlásit za vítěze voleb, jeho hnutí ANO získalo v krajích v průměru přes 21 procent hlasů. V Moravskoslezském kraji dokonce 30 procent.

Jednoznačně posílili také Piráti, kteří získali v průměru asi 12 procent hlasů.

Samotná TOP 09 se těmto číslům ani nepřiblížila. Předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová se však tváří spokojeně. I kvůli senátním volbám.

TOP 09 posílila, v některých krajích jsme na bedně. Dokázali jsme, že se umíme domluvit a spolupracovat už před volbami, a voliči to ocenili. V senátních volbách postoupilo do druhého kola 10 ze 14 našich kandidátů. Je to úspěch. Děkuji vám všem, kdo jste nám dali důvěru. Vážím si toho a slibuji, že vás nezklameme. A prosím, nezapomeňte na druhá kola voleb do Senátu, která jsou už příští týden. Na každém hlasu záleží,“ řekla lídryně strany.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

20:57 Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

„Byl bych opatrný s mladými lidmi a jejich volebními právy, protože v Evropě se rozmáhá takový nešva…