Pekelně ostrý Andrej Babiš: Kalouska považuji za hlavu organizovaného zločinu. Co říká, mě nezajímá

06.12.2013 16:10

Zatímco bývalý ministr státní pokladny a nynější předseda poslanců strany TOP 09 Miroslav Kalousek burcoval poslance, aby odmítli dvoutýdenní limit pro projednávání státního rozpočtu, předseda hnutí ANO Andrej Babiš novinářům sdělil, že Kalouska považuje za hlavu organizovaného zločinu.

Pekelně ostrý Andrej Babiš: Kalouska považuji za hlavu organizovaného zločinu. Co říká, mě nezajímá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš se loučí po rozhovoru pro televizi

„Nikdo z nás si nepředstavuje, že bude makat tak, že se na to vykašle, a tím pádem to uděláme rychle," řekl Miroslav Kalousek na adresu vznikající koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL. „Není možné projednat státní rozpočet za čtrnáct dní. Je to možné odbýt," pokračoval. „Když si to dáme na těch čtrnáct dní, říkáme veřejnosti: My to neodpracujeme, protože se to nedá odpracovat. My to prostě jenom formálně schválíme, podepíšeme bianko šek jakékoli budoucí vládě, ještě nevíme jaké, my to chceme mít z krku, jít na Vánoce, my prostě nechceme makat, my to chceme jenom schválit," kritizoval Miroslav Kalousek plán spojených stran. Napsal to Babišův internetový deník iDnes.cz.

Andrej Babiš ostře kontroval. „Pan Kalousek, kolem něhož šly všechny levárny a já ho považuji za hlavu organizovaného zločinu, nám tady může vykládat, co chce. Škoda, že se nesnažil, když byl ministr financí, šetřit, reálně šetřit," prohlásil následně předseda hnutí ANO. „Rozpočet musíme přijmout. Pan náměstek Gregor jasně řekl, že pokud by se rozpočet nepřijal, tak bude zásadní problém s eurofondy a s ratingem," doplnil Andrej Babiš.

Miroslav Kalousek si však nenechal nic líbit. „Nevím, jak mám reagovat na věty pana Babiše. Ten pán evidentně neví, o čem mluví. Já nevím, kdo ho řídí. Pevně doufám, že není v Moskvě," hájil se protiútokem obratný sněmovní rétor Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…