Peklo v Calais: Uprchlíci s motorovými pilami ohrožují lidi. Město volá armádu, policie je vyčerpaná

20.08.2016 6:40

Francouzský přístav Calais prý začíná připomínat válečnou zónu. V touze dostat se dál do Velké Británie uprchlíci ze zdejšího tábora zvaného Džungle neváhají páchat stále horší násilné činy. Starostka města bije na poplach a britští autodopravci jí dávají za pravdu. Jestli do města velmi brzy nedorazí armáda, řidiči se budou muset dál zoufale bránit proti motorovým pilám v rukou migrantů.

Peklo v Calais: Uprchlíci s motorovými pilami ohrožují lidi. Město volá armádu, policie je vyčerpaná
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V calaiské džungli

Starostka Calais Natacha Bouchartová poskytla rozhovor francouzské televizi. A nebrala si v něm servítky. Násilí uprchlíků žijících ve městě se prý vymyká jakékoli kontrole. Zdejší policie je prý vyčerpaná a už nezvládá kontrolovat situaci v uprchlickém táboře zvaném Džungle. Policistů není dost a už jsou vyčerpaní,“ prozradila starostka Calais. Její vyjádření přinesl také server britského deníku Daily Express.

Bouchartová prozradila, že v „Džungli“ už dnes žije přes devět tisíc migrantů a v touze dostat se dál do Velké Británie neváhají páchat stále horší násilné činy. Ve městě se množí hrůzné historky. O pomoc armády prý nejmocnější dáma města žádala už před rokem.

Varovný hlas však nepozvedla jen starostka. Nepěknou budoucnost věští autodopravci britské ekonomice, pokud francouzská vláda nepovolá do přístavu Calais armádu. Asociace autodopravců (RHA) také přidává hrůzné příběhy. „Britské řidiče ohrožují žadatelé o azyl motorovými pilami, železnými tyčemi a betonovými kvádry... Přístav připomíná válečnou zónu,“ doplňuje server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…