Peklo ve městě na severu: Rozmlácené okno u auta, drogy, mstivý „Okamurův“ trafikant a komunální politička Pirátů

27.08.2018 16:16

V Semilech na Liberecku to krátce před podzimními volbami začíná vřít. Místní podnikatel a provozovatel trafiky na náměstí Tomáš Trojan, jenž je mimo jiné i řadovým členem Okamurovy SPD, která ve městě ani nekandiduje, aktuálně vyhlásil válku dvojici Pirátů, Lukáši Dlouhému a Kateřině Jínové. Zmíněná dvojice se chystá kandidovat na tamní radnici v podzimních volbách a pomlouvačná zpráva o drogách a přepadeních, kterou na jejich adresu Trojanův web anonymně vypustil, by jim potenciálně mohla velmi ublížit. Jenže, jak už to tak bývá, všechno je zkrátka trošku jinak.

Peklo ve městě na severu: Rozmlácené okno u auta, drogy, mstivý „Okamurův“ trafikant a komunální politička Pirátů
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Na facebookové stránce webu s názvem Semilskýzpravodaj.cz, který Trojan provozuje, se objevila poměrně nebezpečná pomluva o tom, že je místní Pirátka Kateřina Jínová závislá na měkkých drogách a že se svým přítelem Lukášem Dlouhým přepadávala lidi na ulici.

Jenže jak se ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit, onou závislostí na drogách měl Trojan na mysli to, že Jínová zkusila marihuanu, přičemž postoj Pirátské strany k této droze je velmi liberální a rozhodně se jím nijak netají.

Oním „přepadáváním na ulici“, kterého se Jínová měla se svým přítelem podle Trojanova Semilského zpravodaje dopustit, měl být dávný konflikt z roku 2011. V té době byla Jínová těhotná a Trojanův Semilský zpravodaj o ní údajně psal na Facebooku nenávistné, pomlouvačné články. Jínová z toho údajně byla na pokraji psychického zhroucení.

Rozmlácené čelní sklo

Situace kulminovala, když se přítel Jínové v reakci na údajný teror ze strany Trojana sebral a Trojanovi rozmlátil přední sklo automobilu, přičemž způsobil škodu přibližně za deset tisíc korun. Podle Jínové se posléze občané Semil na způsobenou škodu složili.

„Ano, rozbil jsem vám čelní sklo automobilu Ford Mondeo zelené barvy v roce 2011 a ano, bylo to za vaše příspěvky jako Semilský zpravodaj. A tyto příspěvky uráželi a ponižovali moji přítelkyni v pokročilém stádiu těhotenství,“ napsal na Facebooku v diskuzním vlákně Semilského zpravodaje Pirát a přítel Jínové Lukáš Dlouhý. „K ničemu podobnému se už nechystám. Můžeme to řešit sofistikovaněji,“ upřesnil. 

Trojan nicméně ParlamentnímListům.cz sdělil, že ho dvojice údajně měla během incidentu přepadnout na místní čerpací stanici. Naší redakci poskytl i kopii skypové komunikace s dlouhým, ve které se jej Dlouhý ptá na to, kde parkuje, což Trojan jak naznačuje komunikace dále považuje za vyhrožování. 

Incident s rozmláceným sklem řešilo tamní oddělení státní policie.  

Semilskýzpravodaj.cz je vůbec vykutálený web. Přidává příspěvky výhradně prostřednictvím sociální sítě Facebook. Zajímavé je i to, že se na svých webových stránkách zříká odpovědnosti za veškerý zveřejňovaný obsah. Naděje na beztrestnost v případě pomluvy snahou o převedení odpovědnosti na vlastníka Facebooku, miliardáře Marka Zuckerberga jsou však dle českého práva liché. Primární odpovědnost leží na bedrech konkrétní osoby, která obsah do sítě dodává.    

Podle Pirátů jsou informace, které Trojan vypustil, pomluvy, přičemž sama Jínová kvůli nim zvažuje podání trestního oznámení. Nebylo by to ostatně poprvé. Kvůli článkům, které o ní Semilský zpravodaj v minulosti na Facebooku publikoval, podala trestní oznámení již dříve. Policii se nicméně autora pomlouvačných článků nepodařilo ztotožnit a věc tak zapadla.

Nechtěně prozrazen?

To, že je Semilskyzpravodaj.cz navázán na osobu Tomáše Trojana, ParlamentnímListům.cz nicméně v e-mailové komunikaci možná nechtěně prozradili jeho administrátoři, opět tradičně bez podpisu a anonymně.

„S dotazy na pana Trojana se prosím obracejte na jeho e-mail,“ odepsal ParlamentnímListům.cz server anonymně, když jsme se ptali na materiál publikovaný k údajným problémům paní Jínové.

Tomáš Trojan sám se v minulosti snažil vstoupit do místní Pirátské strany, ale ta jej z blíže neupřesněných důvodů nepřijala.

V současnosti je členem Okamurovy SPD. Je přitom otázkou, zda Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury ví o jeho současných aktivitách, které v severočeském městě vede. Jako pravděpodobnější scénář se jeví, že nikoliv, jelikož SPD v Semilech do komunálních voleb na podzim vůbec nejde. Ve městě totiž nepostavila kandidátku.

Anketa

Kdo je pro vás důvěryhodnější, pokud jde o spory manželů Paroubkových?

hlasovalo: 6858 lidí

Na informace Trojanova Semilského zpravodaje na Facebooku reagují Piráti. Pirátská strana- Libereckého kraje pod příspěvkem Semilského zpravodaje týkajícího se Jínové oznamuje, že pomluva je trestně stíhatelná. Semilský zpravodaj nicméně na to konto reaguje tím, že „vychází z ověřitelných zdrojů“. „V tomto případě můžeme vše ověřit z policejních spisů, výpovědí očitých svědků a také z veřejně dostupných materiálů města,“ píše na Facebooku.

Jínová je členkou Pirátů přibližně pouze rok, což lze usoudit z běžně dohledatelných informací na fóru Pirátské strany. O vstup do strany podle fóra žádala teprve loni v srpnu. V současnosti pracuje ve sklářské dílně. Trojan nově provozuje trafiku na náměstí. V minulosti se údajně živil i prodejem hudebního nástroje „vuvuzela“. Označuje se za marketéra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…