Pelikán tvrdí, že Chovanec podpisem porušil koaliční smlouvu

15.06.2016 17:50

Koaliční dohodovací řízení ohledně sporné reorganizace policie ještě neskončilo, ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) tedy neměl podle koaliční smlouvy změny podepsat, sdělil ČTK ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Dohodovací schůzka se na žádost hnutí ANO konala dnes ráno.

Pelikán tvrdí, že Chovanec podpisem porušil koaliční smlouvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

"Já teď jen těžko hledám slova. Dohodovací řízení ukončeno nebylo, takže pan ministr Chovanec si udělal z koaliční smlouvy trhací kalendář," uvedl v prohlášení zaslaném ČTK Pelikán. Absurdní mu připadají i argumenty, které padly na tiskové konferenci, kde Chovanec o svém rozhodnutí informoval.

Koaliční smlouva počítá s dohodovacím řízením pro případy, kdy vznikne mezi stranami spor ohledně jejího plnění nebo ohledně zásadní záležitosti koalice, která není smlouvou upravena. Smyslem je spor vyřešit. Realizace sporné věci bude přerušena do doby ukončení dohodovacího jednání," stojí ve smlouvě.

Policie se podle Pelikána "neposunula ani o kousek". "Znovu zaznělo, že tedy vše nejdříve sesypeme do jednoho útvaru a potom budeme do ledna přemýšlet co s tím. Zřejmě tedy poprosíme všechny zločince, aby půl roku počkali, než je začneme vyšetřovat?" uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…