Pelikán žaloval v rádiu: Chovanec mě nevzal do letadla a tohle mi k tomu napsal

11.11.2015 16:16

Ministra vnitra Milana Chovance a ministra spravedlnosti Roberta Pelikána čekala společná schůze na summitu zemí V4. Ta se sice nakonec nekoná, dala však vzniknout kuriózní situaci. Člověk by čekal, že když na schůzi mají vystoupit oba, pojedou společně. Jenže Chovanec Pelikánovi z ničeho nic oznámil, že se mu již nevejde to letadla. Informuje iDNES.cz.

Pelikán žaloval v rádiu: Chovanec mě nevzal do letadla a tohle mi k tomu napsal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán s ministrem vnitra Milanem Chovancem

„Naivně jsem se domníval, že poletíme spolu, že cestou probereme, co se na schůzce bude řešit,“ uvedl v rozhovoru pro Rádio Impuls Pelikán. Dodal, že podle něj jde o samozřejmost.

Místo toho jej však v pondělí čekal e-mail, ve kterém stálo, že se již do vládního speciálu nevejde. „V pondělí jsme seděli vedle sebe na vládě a nic mi neřekl. Poslal to potom takovouhle cestou, e-mailem,“ řekl Pelikán, který se summitu plánoval zúčastnit za doprovodu pouhých dvou delegátů. Do speciálu se však podle ministra spravedlnosti vejde až třicet osob.

Ministerstvo vnitra uvedlo, že speciálem poletí i „větší počet novinářů“, kteří chtějí být u toho, až bude Chovanec na hranicích sledovat činnost českých policistů.

Pro Pelikána by to tak znamenalo letět po svém. Naštěstí pro něj má pilotní průkaz, a nešlo by tak o jeho první pracovní cestu, kterou by pilotoval sám. Cessnou letěl již do Bratislavy či Lucemburku.

„Cítím, že ty vztahy jsou někdy trochu napjaté, a to v důsledku určitých názorových rozporů,“ komentoval rozhodnutí ministra vnitra Pelikán. Jejich názory se rozcházejí zejména v přístupu k uprchlíkům a jejich zadržování v detenčních zařízeních.

„Technické aspekty přípravy zahraničních cest pana ministra komentovat nebudeme. Nicméně obecně platí, že zájem novinářů o problematiku uprchlické krize a s tím související zahraniční cesty je opravdu velký,“ znělo vyjádření Ministerstva vnitra v SMS, kterou poslalo Rádiu Impuls.

Summit se však nakonec z důvodu současné politické situace v Polsku nekoná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…