Peníze nebudou zadarmo. Babiš požaduje dvojnásobnou kontrolu nad hospodařením nemocnic

14.08.2014 21:20

Od příštího roku by se měl zdvojnásobit počet pracovníků Ministerstva zdravotnictví, kteří mají na starost dozor nad hospodařením nemocnic a dalších zdravotnických zařízení. Dnes tento ministrův záměr posvětil šéf státní kasy Andrej Babiš.

Peníze nebudou zadarmo. Babiš požaduje dvojnásobnou kontrolu nad hospodařením nemocnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

V současné době dohlíží na hospodaření zdravotnických zařízení osmdesát zaměstnanců Ministerstva zdravotnictví. Od příštího roku by se jejich počet měl zdvojnásobit. Při jednání o rozpočtu zdravotnictví se na tom dohodli náměstci rezortu financí a zdravotnictví. Podle serveru Týden.cz to potvrdil i sám šéf státní kasy Andrej Babiš.

Podle něj k tomu nebudou potřeba peníze navíc. Navýšení počtu „kontrolorů“ by mělo zvládnout pokrýt třicet milionů korun, které má již Ministerstvo zdravotnictví v rozpočtu.  

Ministerstvo zdravotnictví si od chystaného opatření slibuje zprůhlednění toku financí ve zdravotnictví. Zlepšit by se měl zejména dohled nad hospodařením zdravotních pojišťoven.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…