Pepa Lux se za břich popadá. Bělobrádka přebral Gazdíkovi Posselt. „Zbabělí“ lidovci jsou všem pro smích

19.07.2017 7:51

Dvojkoalice lidovců se Starosty a nezávislými končí a politická konkurence se baví. Vyjádřili se europoslanec Jan Zahradil (ODS), Jiří Zimola (ČSSD) a další osobnosti.

Pepa Lux se za břich popadá. Bělobrádka přebral Gazdíkovi Posselt. „Zbabělí“ lidovci jsou všem pro smích
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předvolební billboard KDU - ČSL a Starostů a nezávislých na okraji Prahy

Předseda KDU-ČSL na tiskové konferenci oznámil, že lidovci odpískali dvojkoalici se STAN jako rovnocenné partnerství obou stran. Místo toho KDU-ČSL Starosty a nezávislé vyzývá, aby vstoupili na lidovecké kandidátky.

František Laudát z TOP 09 k tomu poznamenal, že rozpad této koalice se dal čekat. „Stejně, jako zbaběle přistoupili k průzkumům, které nikdy neseděly s volbami, stejně zbaběle se chovají u hlasování ve Sněmovně. EET – zvedli ruku, teď to chtějí zastavit, tolerance ministra bez lustračního osvědčení – slibovali brzkou změnu, neudělali nic, hlasovali/nehlasovali pro Šumavu atd. atd. Skutečně strana do nepohody jako vyšitá,“ vysmál se lidovcům Laudát. Historie nám prý ostatně ukazuje, že lidovci v minulosti absolvovali nejeden politický karambol.

Anketa

Myslíte, že sněmovní volby dopadnou tak, jak si přejete?

25%
75%
hlasovalo: 2486 lidí

Laudát se ovšem lidovcům nesmál sám. Europoslanec Jan Zahradil (ODS) si rýpl i do pražské kavárny. „Kvikot pražské kavárny nad rozvalem LIDOSTANu je mimořádně rozkošný. Články, že se Bělobrádek zachoval  ‚státnicky‘ a ‚zodpovědně‘, vyjdou až zítra. Napřed je třeba se probrat z prvotního šoku,“ napsal taktéž na sociální síti europoslanec.

Někdejší jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) sice lidovce a STAN také zkritizoval, jenže obratem se politikům z těchto stran také zastal. Zimola počítá s tím, že za to bude kamenován. „Zbabělci. ‚Ti i ti‘. To bylo povyku a naparování se! Dojemný klip od Filipa Renče, objímání se a ubezpečování, že 10 procent není problém! Pro demokracii je ale dobře, že ‚ti i ti‘ navzdory téhle frašce usednou v Parlamentu, mnozí z jejich kandidátů jsou, připravte si kameny, kritici moji, solidní lidé,“ vyjádřil se Zimola pro iDnes.cz.

Básník Bruno Solařík se na včerejší rozpad dvojkoalice podíval z ještě trochu jiného úhlu. Poukázal na to, že do Česka přijel Bernd Posselt, německý politik, novinář a mluvčí Sudetoněmeckého zemského spolku. Posselt přijel do Prahy, aby se setkal s Pavlem Bělobrádkem. Chtěl oplatit nedávnou návštěvu českého vicepremiéra na setkání sudetských Němců. „Bělobrádka Gazdíkovi přebral Posselt,“ napsal Solařík na sociální síti Facebook k dění u lidovců.

Poslední ránu rozhodnutí lidovců zasadil Jan Hrbáček z týdeníku Euro. „Pepa Lux se za břich popadá. Žádnej z vás... řečeno s kvaziklasikem, mu nedorost ni po kotníky. I když mě jeho variabilita dodnes děsí. Ale tohle je ryzí pobliónština...,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…