Peprný útok na Zemana. Koluje falešná lékařská zpráva, raději nečtěte

25.09.2019 17:11

Po Facebooku se začala šířit falešná lékařská zpráva prezidenta Miloše Zemana. V humorné zprávě Prasmana Dunky se můžeme dozvědět, že má prezident „drobné odchylky v orientaci v prostoru a čase“ a domnívá se, že „je na návštěvě v Agrokombinátu Slušovice a je rok 1999“. Peprný humor na adresu Zemana se točí i kolem průběhu jeho vyšetření. „Moč odevzdána bez předchozí výzvy. Stolice též,“ píše se kupříkladu ve zprávě dále. Zeman v úterý skutečně pravidelnou lékařskou prohlídku ve Vojenské nemocnici v pražských Střešovicích podstoupil. O víkendu pak připustil lehké zhoršení svého zdravotního stavu. „Nejenom se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším a mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl,“ řekl Zeman v neděli v rozhovoru pro Blesk.cz.

Peprný útok na Zemana. Koluje falešná lékařská zpráva, raději nečtěte
Foto: Facebook J. Ovčáčka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na Matějské pouti

Anketa

Připomenete si 17. listopadu památku Václava Havla?

hlasovalo: 27410 lidí
„Pacient Ing. Miloš Zeman, nar. 28. 9. 1944, pojištěn u 111 (VZP) vyšetřen dnešního dne na oddělení Interní kliniky ÚVN. Pacient v době vyšetření s drobnými odchylkami orientován v prostoru a čase, (domnívá se, že je návštěvě v Agrokombinátu Slušovice a je rok 1999),“ uvádí se ve falešné lékařské zprávě stylizované do podoby oficiální zprávy Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Zpráva je provedena s důrazem na skutečná fakta, za jejího autora je tak označen lékař Miroslav Zavoral, který Zemana skutečně ošetřoval.

A v humorném podání se následně pokračuje: „Na dotazy odpovídá věcně a bez delšího rozmýšlení, lékaře ovšem vytrvale oslovuje ‚pane Soukupe, tohle jsme si nedomluvili‘.“

„Puls hmatný, dech velmi dobře citelný (nejspíš kombinace ovocný destilát + nikotin), srdce slyšitelné, avšak lokalizováno o 40 cm níže nežli je anatomicky obvyklé,“ uvádí zpráva.

Bez povšimnutí autorů pak nezůstala ani chůze prezidenta. „Na vyžádání předvedena chůze. Chůze pevná a pružná, u pravého z bodyguardů viditelné riziko budoucích problémů v oblasti levého kyčelního kloubu,“ píše se v dokumentu dále.

Zmíněna je i prezidentova ochota odevzdat tělesné tekutiny „bez předchozí výzvy“: „Lab. vyšetření pozitivní na obsah krve v krevním řečišti, krev je červené barvy a tekutého stavu. Moč odevzdána bez předchozí výzvy. Stolice též.“

Závěr oné zprávy již poté jen zmiňuje, že „pacient naplňuje praxí uznávané symptomy projevů životních funkcí a jeho zdravotní stav odpovídá věku a životnímu stylu pacienta“.

Celou humorně laděnou zdravotní zprávu můžete zhlédnout zde:

Falešná lékařská zpráva vznikla jako reakce na Zemanovu úterní skutečnou návštěvu Vojenské nemocnice v pražských Střešovicích, kde měl prezident podstoupit pravidelnou lékařskou prohlídku.

„Pan prezident oslaví na svátek svatého Václava 75. narozeniny. V tomto věku je důležité chodit na pravidelné lékařské prohlídky. Ostatně po 40. narozeninách by tak měl činit každý,“ napsal k úterní kontrole Zemana jeho mluvčí Jiří Ovčáček ČTK v textové zprávě.

Zeman v neděli v rozhovoru pro Blesk.cz řekl, že si v úterý „pojede nechat udělat krevní obraz“. Připustil, že není úplně poctivý v rehabilitacích. „Nejenom se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším a mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl,“ řekl.

Prezident v rozhovoru také řekl, že omezil kouření. „Zatím jsem zredukoval spotřebu cigaret ze 60 na 40 a pokládám to za velký úspěch,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pivní ostuda, všude pivo. Co Český rozhlas vypustil o mistrovství v hokeji, posluchač neunesl

13:37 Pivní ostuda, všude pivo. Co Český rozhlas vypustil o mistrovství v hokeji, posluchač neunesl

Ostuda pivního národa. Symbolem mistrovství světa v hokeji bylo všudypřítomné pivo, které zabíjí lid…