Perla sociologické vědy, posmívá se Paroubek průzkumu. Nejspíš si jej prý objednal Babiš

17.05.2014 15:06

Z průzkumu společností Herzmann a Data Collect vyplývá, že v evropských volbách by s výrazným náskokem před ČSSD zvítězilo hnutí ANO. Jenže expremiér a předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek takové výsledky zpochybňuje.

Perla sociologické vědy, posmívá se Paroubek průzkumu. Nejspíš si jej prý objednal Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Již při zveřejnění prvního průzkumu Data Collect jsem se podivoval, k čemu se propůjčil p. Herzmann. Metoda průzkumu byla přitom naprosto neslýchaná a diskutabilní,“ stěžuje si Paroubek ve svém komentáři, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Poukazuje na to, že průzkum vycházel ze vzorku pouhých pěti set respondentů, z čehož navíc polovina byla dotazována telefonicky.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Také druhý průzkum Data Collect je perlou české sociologické vědy. Česká levice podle Herzmanna by měla pouhopouhou čtvrtinu hlasů! Kam se podělo dalších 22-23 % levicových hlasů? To autora průzkumu neznepokojuje,“ zlobí se Paroubek. Podle něj se tvůrci průzkumu stali součástí marketingu šéfa hnutí ANO a mediálního magnáta Andreje Babiše, a výsledky tomu odpovídají.

Celý text ZDE

Paroubkovi vadí i to, že není zveřejněná samotná metoda výzkumu a po společnosti žádá, aby to napravila. „Manipulace, ke které se snížilo dnes Právo, je neslýchaná. Právo, jehož někteří redaktoři tak rádi peskují např. Putinovo Rusko pro deficit demokracie, dnes přistoupilo k předvolební manipulaci, která je neslýchaná a nemá ve skutečně demokratickém státě a médiu obdoby,“ nešetří kritikou ani deník, který tyto výsledky průzkumu zveřejnil.

reklama

autor: nem

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…