Peroutkova vnučka poslala na Zemana exekutory

03.10.2016 16:28

Je tu další kolo sporů o Ferdinanda Peroutku. Vnučce slavného novináře Terezii Kaslové zřejmě došla trpělivost a hodlá omluvu z Hradu dostat stůj co stůj. Do sídla prezidenta republiky dokonce poslala exekutora.

Peroutkova vnučka poslala na Zemana exekutory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová

Vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová se domáhá omluvy, kterou by měla vyslovit Kancelář prezidenta republiky za to, že prezident Miloš Zeman v roce 2014 lhal, když tvrdil, že Ferdinand Peroutka napsal ještě před druhou světovou válkou článek s názvem „Hitler je gentleman“.

Kaslová je odhodlána domoci se omluvy tak moc, že podala návrh na exekuci. Tato exekuce směřuje na sídlo prezidenta, tedy na Pražský hrad. Informovala o tom Česká televize s tím, že tuto informací získala od advokáta Terezie Kaslové. „S klientkou jsme se nicméně dohodli, že návrh podáme jen jednou. Peníze totiž v případě pokuty poputují opět státu,“ prozradil advokát František Vyskočil. Soud smí Hrad pokutovat až do okamžiku, než se omluví. Podle zákona je možné uložit až stotisícovou pokutu.

Hrad se po pravomocnému verdiktu soudu odmítá omluvit a hodlá podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Kaslové se však zřejmě nechce čekat a hodlá Hrad dohnat k co nejrychlejší omluvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…