Peszynski svolal demonstraci na pomoc údajným syrským sirotkům. A Ovčáček se neudržel: Je to podvod. Zrůdy...

17.09.2018 17:08

Aktivista Tomasz Peszynski tvrdí, že právě teď se láme chleba. Syrští váleční sirotci podle jeho názoru ukážou, kam opravdu patříme. Jestli do civilizovaného světa, nebo do pekla, obrazně řečeno. Na Západ, nebo k Rusku. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček tradičně nabídl zcela opačný pohled. Kauzu se syrskými sirotky označil za podvod.

Peszynski svolal demonstraci na pomoc údajným syrským sirotkům. A Ovčáček se neudržel: Je to podvod. Zrůdy...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Tomasz Peszynski vidí spor o uprchlíky jako zlomový. Právě otázka přijetí či nepřijetí 50 syrských válečných uprchlíků ukáže, jestli jsme civilizovaní lidé, nebo ne. „Sirotci rozhodnou: Je to bod zlomu. Evropa nebo Maďarsko. Západ nebo Putin. Tohle je breakpoint. Nepřijmeme – jsme na druhém břehu,“  napsal doslova Peszynski.

Na podporu syrských válečných sirotků a přijetí padesátky z nich v Česku proběhne i demonstrace, a to na pražském Klárově od 17. hodiny. Vedle účasti na demonstraci mohou lidé podepsat také petici na podporu přijetí padesáti válečných sirotků v Česku. Nese název „Češi pomáhají". Peszynski sáhl také k citátu z bible. Kristus v ní mimo jiné nabádá křesťany, aby ve své zemi ctili hosty, protože i křesťané byli kdysi hosty v zemi egyptské. 

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček k tomu poznamenává, že je to demonstrace na podporu podvodu se syrskými sirotky. Podle mluvčího prezidenta republiky jde o další akci „nenávistných liberálů“. „Aktivista T. Peszynski už svolává na FB demonstraci na podporu podvodu se syrskými sirotky. Důkaz, že je celá věc další z provokací nenávistných ‚liberálů‘. V srpnu agresivně zničili památku roku 1968, teď odporně zneužívají utrpení lidí!“ napsal doslova spolupracovník prezidenta Zemana.

V diskusi pod Ovčáčkovým příspěvkem zaznělo, že Peszynski je údajně placen za to, aby projevoval soucit.

Ovčáček však ještě neskončil. Kauza syrských sirotků byla podle hradního mluvčího zneužita jako politické beranidlo. Osoby, které kauzu sirotků zneužily, jsou podle hradního mluvčího zrůdy. „Ti, kteří si zcela účelově udělali ze syrských takřka 18letých mladíků politické beranidlo a rozjíždí nenávistnou kampaň, jsou doslova a do písmene morální zrůdy. O pomoc trpícím jim vůbec nejde,“ uvedl Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…