Pětice nejbohatších Čechů má dohromady majetek za 350 miliard. Podívejte se, kteří to jsou

27.09.2014 9:46

V sobotním vydání Blesku na nás ze stránek hledí pětice nejbohatších Čechů. Za jejich hlavami můžeme vidět jejich sídla či firmy za desítky až stovky milionů. Dohromady prý mají neuvěřitelných 350 miliard korun. Bulvární deník zmiňuje aktuální žebříček boháčů časopisu Euro.

Pětice nejbohatších Čechů má dohromady majetek za 350 miliard. Podívejte se, kteří to jsou
Foto: red
Popisek: Majitel skupiny PPF Petr Kellner

Nejbohatším Čechem je nadále vlastník investiční skupiny PPF Petr Kellner. I když ti nejmajetnější lidé v Česku ještě více bohatnou, Kellner je výjimkou, jeho majetek prý mírně poklesl. Blesk uvádí, že se pohybuje někde mezi 130 až 160 miliardami. Kellner ale dál zůstává jasnou jedničkou, ale proti poslednímu žebříčku zaznamenal pokles hodnoty majetku kvůli ztrátě ruského Home Creditu, což se promítlo i do hodnoty firmy. Ruská společnost přitom tvoří asi třetinu Kellnerova majetku. Mírně se snížily také ceny akcií české Telefóniky O2.

Za ním skončil majitel společnosti Agrofert a ministr financí Andrej Babiš, jehož jmění údajně stále utěšeně roste. Blesk jeho majetek uvádí v hodnotě 115 až 130 miliard.

Pátý nejbohatší Čech vlastní 23 miliard

Na žebříčku nejbohatších miliardářů se na třetí příčku vyhoupl Pavel Tykač s majetkem někde mezi 31 – 37 miliardami. I on je stejně jako Kellner poměrně mladý muž. Narodil se v roce 1964 a vydělal už s firmou Motoinvest. Během kuponové privatizace údajně podnikal podivné finanční operace, kvůli nimž zkrachovalo několik bank. Nyní podniká v energetice.

Čtvrtou příčku obsadil podle seznamu boháčů týdeníku Euro Karel Komárek, šéf investiční společnosti KKCG. Ten si vydělal zhruba 22 až 25 miliard korun. Pětici nejbohatších Čechů uzavírá Radovan Vítek, který vlastní okolo 23 miliard. V současnosti obchoduje s nemovitostmi. Blesk uvádí, že prodával například luxusní apartmány na Francouzské riviéře, jeden minimálně za 78 milionů korun.

Sečteno a podtrženo, tato pětice českých miliardářů má dohromady 350 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…