Petice za odvolání Dobeše: Je prý chaotický a nekoncepční

25.01.2012 23:05

Akademici a ředitelé škol vyzývají k odvolání ministra školství Josefa Dobeše. Za jeho působení se podle nich stav v resortu rapidně zhoršil. Mají prý desítky důvodů.

Petice za odvolání Dobeše: Je prý chaotický a nekoncepční
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-ministr školství Josef Dobeš

Přestože v textu je Dobeš chválen za start státních maturit, jejich kvalita už méně. „Jestliže měly sloužit pro srovnání kvality výuky na středních školách a nahradit přijímací zkoušky na vysoké školy, je rozporu hodné, že ministerstvo zveřejnilo pouze výčet nejúspěšnějších středních škol v jednotlivých regionech a téměř žádná vysoká škola výsledky státní maturity u uchazečů o studium nezohledňuje. To je jasným znakem nedostatečné komunikace mezi ministerstvem a vysokými školami,“ stojí v petici.

Komunikace vázne

Podle signatářů fakt, že komunikace VŠ s Dobešovým ministerstvem je nedostatečná, dokazuje, že reforma začala být připravována bez nich. Připomínají také vazby Dobeše na prezidenta Václava Klause a kontroverzního Ladislava Bátoru.

„Za působení Josefa Dobeše na ministerstvu došlo k častým personálním změnám ve vedení úřadu, což se mimo jiné projevuje v současném problému čerpání peněz z evropských fondů, neboť se odhalila určitá pochybení v transparentnosti některých zakázek,“ pokračuje text. Jsou pod ním podepsáni jak pracovníci univerzit, tak někteří ředitelé středních a základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…