Pětiletou křesťanskou dívku dali v Británii muslimským pěstounům. Co zažívala, to je nepopsatelné

28.08.2017 15:52

Server deníku Daily Mail přinesl příběh pětileté londýnské dívenky, která byla odebrána své zákonné matce a ač šlo o holčičku bílé pleti a pokřtěnou, byla umístěna k arabským pěstounům. Ti prý holčičce zakazovali jíst slaninu, nutili ji učit se arabsky, namlouvali jí, že Velikonoce a Vánoce jsou hloupé zvyky a že hloupé jsou i Evropanky, zvlášť když pijí alkohol.

Pětiletou křesťanskou dívku dali v Británii muslimským pěstounům. Co zažívala, to je nepopsatelné
Foto: Hans Štembera
Popisek: V ulicích Londýna

Holčička, která se narodila jako britská občanka, byla pokřtěna a jako většina malých dětí v Británii se naučila mluvit anglicky, byla jednoho dne umístěna do pěstounské rodiny. Přesněji řečeno, během šesti měsíců vystřídala dvě pěstounské rodiny, arabské pěstounské rodiny. U jedné prý byla holčička traumatizovaná, protože nikdo z pěstounů nemluvil anglicky. Nutili holčičku naučit se arabsky. Vedle toho ji zakazovali jíst její milované špagety, protože holčička je chtěla se slaninou. A aby toho nebylo málo, sebrali holčičce její křížek a učili jí žít podle muslimských tradic. Informuje o tom server Daily Mail s odvoláním na další zdroje. Tohle všechno se dělo ve východní části Londýma ve čtvrti Tower Hamlets.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Když byla dívka na návštěvě u své matky, vyprávěla jí, jak jí v arabské rodině učili, že vánoční a velikonoční zvyky jsou hloupé a hloupé jsou i evropské ženy, zvlášť když pijí alkohol. Tím, co si její dcera zažila, byla matka zděšená. „Je to pětiletá bílá dívka, narodila se v této zemi, mluví anglicky, miluje fotbal a má britský pas a je pokřtěna v kostele,“ řek novinářům přítel matky.

Server připomíná, že úřady jsou při umisťování dětí do pěstounských rodin povinny přihlížet k původnímu kulturnímu zázemí dítěte, k víře i k rasovému původu. Britské ministerstvo školství poznamenává ke kauze totéž. Na prvním místě prý musí být blaho dítěte. Londýnský případ však svědčí o tom, že ne vždy se tuto podmínku podaří naplnit.    

Daily Mail připomíná, že to není první skandál, který otřásl čtvrtí Tower Hamlets. V roce 2014 spatřila světlo světa zpráva, že zdejší starosta Lutfur Rahman sympatizuje s muslimskými extremisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…