Pětina hlasů je sečtena. Zatím vítězí ČSSD, těsně za ní ANO

26.10.2013 15:17

Už je sečteno přibližně 20 procent hlasů. Na prvním místě se drží ČSSD kolem 22 procent hlasů, těsně za ní hnutí Andreje Babiše ANO. Do Sněmovny by se dostala i KSČM, TOP 09, Úsvit, KDU-ČSL a ODS.

Pětina hlasů je sečtena. Zatím vítězí ČSSD, těsně za ní ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volby, ilustrační foto

Po sečtení pětiny hlasů ve sněmovních volbách vedla ČSSD s 22 procenty hlasů, blízko je ale ANO s 18,6 procenta. Komunisté se nyní pohybují nad 17% hranicí a následuje TOP 09 s 9 procenty. Pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup by překročil i Úsvit přímé demokracie se 7,6 procenta hlasů a ODS a KDU-ČSL shodně s téměř sedmi procenty.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Po sečtení hlasů z desetiny okrsků vedla původně ČSSD s 22 procenty hlasů. Hnutí ANO bylo druhé s více než 18 procenty, KSČM byla těsně pod 18 procenty. Čtvrté místo dál patřilo TOP 09 s 8,8 procenta. Na páté místo se vyhoupl Úsvit s necelými osmi procenty, KDU-ČSL měla sedm procent a ODS šest. Ostatní strany by potřebnou pětiprocentní hranici nepřekročily. Před SPOZ s 1,9 procenta hlasů byli Piráti, zelení i Svobodní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…