Petr Bystroň: Le Penová hledala záminku. Žádná katastrofa, partnerů je dost

27.05.2024 14:45 | Zprávy

Zakladatelka francouzského Národní sdružení Marine Le Penová odmítá nadále působit v jedné europarlamentní frakci s německou Alternativou pro Německo (AfD). „Nestačí se jen distancovat,“ zatrhla povolební spolupráci s AfD po výrocích volebního lídra Maximiliana Kraha o jednotkách SS. Dle německého poslance a dvojky na kandidátce AfD Petra Bystroně rozhodnutí Le Penové „není žádná katastrofa“. „V konečném důsledku to může být ve prospěch nás všech,“ řekl pro ParlamentníListy.cz.

Petr Bystroň: Le Penová hledala záminku. Žádná katastrofa, partnerů je dost
Foto: Zuzana Bednářová
Popisek: Petr Bystroň

Le Penová pokračování spolupráce s německou Alternativou pro Německo (AfD) odmítla kvůli skandálům, které německou opoziční stranu provázejí. „AfD jde od provokace k provokaci… Nestačí se jen distancovat. Nastal čas, abychom se od tohoto hnutí jasně oddělili,“ prohlásila během minulého týdne v rozhovoru pro stanici Europe 1.

Její strana Národní sdružení, kterou Le Penová založila a v současnosti ji vede předseda strany a europoslanec Jordan Bardella, by podle těchto slov už nadále nechtěla působit společně v jedné europarlamentní frakci. Obě strany přitom byly společně až do minulého týdne ve skupině Identita a demokracie (ID), než z ní byla AfD vyloučena poté, co si vedení skupiny ID, v níž působí rovněž české SPD, tento krok odhlasovalo.

Návrh na vyloučení všech europoslanců AfD podal šéf frakce Marco Zanni a podpořila jej italská Liga, česká SPD Tomia Okamury, Národní sdružení Marine Le Penové nebo belgický Vlámský zájem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetirhonza , 27.05.2024 15:46:56
někdy problematické být zásadový. NSDAP, SS, Mussolini a fašizmus, to vše bylo postaveno teoreticky na stranu hanby. A teď si vezměme realitu všedního dne. Členové NSDAP mimo vybrané špičky postupně formovali "demokratický" Západ a to včetně USA a tito byli co? Byli součástí stejného zločinného systému? Co válečné zločiny Francie ve Vietnamu? Co veřejné pochody bývalých SS v Pobaltských republikách v současnosti? Co určité části branné moci v Ukrajině? Takže, koho lze jednoznačně soudit, když ani my to pořádně nevíme? Co kupříkladu dnešní poslankyně Válková a její "bonmot", že Češi za protektorátu se neměli až tak špatně, takže se měli bezva?

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

19:08 „Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

MF Dnes zrekonstruovala z policejních dokumentů velice podrobně tragickou událost střelby na Filozof…