Petr Fiala a vlhké kalhotky. Můžeme vyhrát volby! plánuje šéf ODS

12.07.2019 21:19

Šéf ODS Petr Fiala byl hostem pořadu Epicentrum Blesk Zpráv. Podle jeho slov by Občanská demokratická strana mohla vyhrát nadcházející volby do Poslanecké sněmovny. Premiéra Andreje Babiše (ANO) Fiala označil za slabého premiéra, jenž by měl skončit.

Petr Fiala a vlhké kalhotky. Můžeme vyhrát volby! plánuje šéf ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Úvodem se Fiala vyjádřil k průtahům kolem odvolání ministra kultury Antonína Staňka. Prezident Miloš Zeman by měl jednat naprosto jednoznačně, míní Fiala. Důvodem je to, že prezident dle jeho názoru není odpovědný za výkon vlády. „Prezident zjevně nerespektuje Ústavu a ústavní tradice,“ uvedl Fiala. Premiér Andrej Babiš dle jeho slov má několik osobních problémů – střet zájmů či trestní stíhání. Z toho důvodu se pak vláda věnuje hlavně jemu, a ne věcem, které by se měly skutečně řešit.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby Matteo Salvini tajně přijal peníze od Rusů?

4%
91%
hlasovalo: 10837 lidí

Fiala se domnívá, že on sám by byl silnějším premiérem – a podle svých slov také dělá vše pro to, aby mohl po volbách vládu sestavovat. „Pane Andreji Babiši, vy škodíte tímto způsobem ČR, nemáte zastávat funkci premiéra,“ podotkl také Fiala a zdůraznil, že premiér je ve střetu zájmů. Babiše pak také nazval jako prezidentova asistenta. „Jsme ve vážné politické situaci,“ řekl rázně Fiala.

„Chceme Českou republiku vyvést z babišovsko-zemanovského marasmu, v němž teď je,“ podotkl potom ještě ke svému cíli ve volbách.

Původní text ZDE.

Fiala se v Epicentru vyjádřil také ke slovům exministra vnitra Ivana Langera, že straně chybí „zvlhčovač kalhotek“. „ODS je dnes jednoznačně nejsilnější pravicovou stranou, nejsilnější opoziční stranou,“ míní Fiala. A neobává se ani odchodu voličů ze strany do hnutí Václava Klause mladšího Trikolóra, které založil po vyhazovu od občanských demokratů.

Závěrem se pak Fiala vyjádřil také k přímé volbě prezidenta, o níž by rád diskutoval, či k EET. To by totiž nejraději zrušil. „Náš slib, že EET zrušíme, až přijdeme do vlády, platí. Ničemu to nepomohlo,“ uzavřel Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…