Petr Fiala bude dnes nejspíš znovu zvolen předsedou ODS

16.01.2016 6:09

Vedení opoziční ODS bude dnes na kongresu v Ostravě po dvou letech obhajovat mandát. Jediným kandidátem na předsedu je současný šéf strany Petr Fiala, nominaci získal ve všech krajích. Od delegátů chce získat silný mandát pro vedení občanských demokratů do krajských, senátních a sněmovních voleb. Stranu převzal po drtivé prohře kdysi nejsilnější vládní strany ve sněmovních volbách roku 2013.

Petr Fiala bude dnes nejspíš znovu zvolen předsedou ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Zatímco Fiala nebude mít v Ostravě ve volbě konkurenta, mezi místopředsedy by se mohly objevit nové tváře. Tři nominace na prvního místopředsedu získal dosavadní statutární zástupce předsedy a europoslanec Jan Zahradil, po dvou dosavadní místopředsedové - poslanec Martin Kupka a senátor Miloš Vystrčil. Praha nominovala radní druhého městského obvodu Alexandru Udženiju. Křesla dalších místopředsedů budou obhajovat europoslanec Evžen Tošenovský a poslanec Martin Novotný. Nově získali nominaci krajů také poslanec Adolf Beznoska a starostka Obrnic na Mostecku Drahomíra Miklošová.

Kongres se ponese v duchu příprav na nadcházející dva volební roky. Dnes delegáti zvolí vedení, v neděli budou mít prostor pro diskusi.

Strana má nyní zhruba 14.800 členů, což je méně než polovinu ve srovnání s rokem 2010, a ve sněmovně 16 křesel. Průzkumy preferencí jí dávají naději na setrvání ve Sněmovně, v případných volbách by nyní získala zhruba 8,5 procenta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…