Petr Fiala napsal knihu, v níž napadl Topolánka slovy o buranech. A ten se mu hrozně vysmál

29.09.2017 13:06

Předseda ODS Petr Fiala se rozhodl před volbami předložit svým voličům novou knihu „Profesor na frontové linii“. V ní mimo jiné hovoří o tom, že za ztrátou voličů v minulosti stojí i nálepka buranské strany, kterou ODS získala za vlády premiéra Mirka Topolánka. Píše o tom server iDnes.cz. A Topolánek již neváhal a zareagoval.

Petr Fiala napsal knihu, v níž napadl Topolánka slovy o buranech. A ten se mu hrozně vysmál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Přeji Petru Fialovi aspoň třetinový ‚buranský‘ volební úspěch jako byl ten můj v roce 2006,“ zareagoval na Fialova slova Topolánek v komentáři na svém twitterovém účtu. V roce 2006 ODS volby pod vedením Mirka Topolánka vyhrála, získala 35,38 % hlasů.

Ve své knize, jak píše server iDnes.cz, pak Fiala zmiňuje, že k největšímu odcizení od intelektuálně-kulturní vrstvy došlo nepochybně v době opoziční smlouvy. „Na tu doplatila ODS jako pravicová strana víc než sociální demokracie,“ zmínil Fiala. 

  • Původní text ZDE

Podle něj se pak situace ještě zhoršila právě za Topolánka. „Jsme skutečně měli nálepku jakési buranské strany, která se točí kolem bohatství a starosti lidí ji nezajímají,“ pustil se do kritiky Fiala. Premiér Petr Nečas oproti tomu byl slušným politikem, míní Fiala. 

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

V knize Fiala zmiňuje také šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. „Lidé za ním jdou jako ovce a k tomu jim vyhrávají normalizační šlágry a seriály,“ řekl. A varoval také před prezidentem Milošem Zemanem, jenž je podle jeho slov ještě schopnější než Babiš. V knize se Fiala vyjádřil i k tomu, že by byl rád, kdyby se Česko vrátilo k volbě hlavy státu Parlamentem.

Proti je Fiala i v otázce referenda o Evropské unii. „Pro mě je podstatné zkusit provést reformu Evropské unie ve smyslu rozvolnění,“ řekl jasně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…