Petr Gazdík napsal Andreji Babišovi o tom, jak kvůli němu trpí

02.03.2017 11:27

Skutečnost, že kvůli zavedení elektronické evidence tržeb (EET) končí zejména obchody v menších obcích, potvrzuje řada zpráv. Nejnověji to potvrdil dokonce i místopředseda Sněmovny Petr Gazdík, který je současně místostarostou obce Suchá Loz.

Petr Gazdík napsal Andreji Babišovi o tom, jak kvůli němu trpí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místopředseda Poslanecké sněmovny a také zastupitel Zlínského kraje Petr Gazdík pokládal otázku prezidentovi

„Tak jsme měli v Suché Lozi do včerejška dva obchody... Dnes už jen jeden. Díky pane ministře...,“ napsal Gazdík ironicky na svém facebookovém profilu. Současně na něm sdílel článek serveru Novinky.cz, který potíže obchodníků na malých obcích kvůli EET popisuje.

Server například uvádí, že v Hodkovicích nad Mohelkou na Liberecku skončily dva obchody, některé ale budou pokračovat. „Nejsem zvyklá se vzdávat, uzavření second handu i galanterie kvůli EET je mi ale líto, sama jsem tam nakupovala,“ řekla serveru Jiřina Sppaertsová, která v Hodkovicích nad Mohelkou provozuje obchod s dárkovým zbožím a sama uvažovala, že skončí.

Celý text je ZDE

Server také přinesl zprávu, podle které kvůli EET končí například trafikant v Dolních Bučicích u Čáslavi. Ten měl čistý zisk za leden pouhé tři tisíce korun. Na novinách a cigaretách prý nezbohatne a kroky, které by musel učinit k pořízení a zapojení pokladny, ho odradily, protože ve svých letech je prý rád, že napíše textovou zprávu.

Jak server také napsal, z EET není nadšená ani Jarmila Košková, která má v Hodkovicích nad Mohelkou prodejnu s potravinami a vlastní také cukrárnu a restauraci. „Měli jsme veliké investice, za tři pokladny jsme dali kolem 50 tisíc korun, k tomu budou ještě paušály za internetové připojení a další náklady,“ poznamenala.

Jen spotřeba pásek do pokladen je podle Koškové kvůli EET třikrát větší než dřív, navíc to už není obyčejný papír, a tak jsou náklady vyšší. „Nebudeme si moci koupit jiné věci, které bychom chtěli, třeba novou lednici, která pro nás má větší přínos než nová pokladna,“ dodala.

Pro ilustraci stavu panujícího nyní na venkově server uvádí, že v Majetíně na Olomoucku skončily dva ze tří obchodů.

Celé znění příspěvku Petra Gazdíka na jeho facebookovém profilu:

Tak jsme měli v Suché Lozi do včerejška 2 obchody....Dnes už jen jeden. Díky pane ministře....

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…