Petr Hájek: ODSáci, podpořte Rusnoka. Odmítněte Kalouskovu havlistickou frontu

07.08.2013 13:48

ODS by ve vlastním zájmu měla podpořit Rusnokovu vládu, odmítnout spolupráci s levicovou a havlistickou TOP 09 a získat tak prostor a čas na vlastní regeneraci, píše Petr Hájek ve svém magazínu Protiproud.cz. Na to ale zjevně nemá dostatek sil.

Petr Hájek: ODSáci, podpořte Rusnoka. Odmítněte Kalouskovu havlistickou frontu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Stejně jako při prezidentské kampani i nyní média bojují bok po boku s Karlem Schwarzenbergem. Místo toho, aby ODS situace využila a postavila se proti TOP 09, jen nečinně přihlíží. „Je tu prostě před námi zase rozpálený kotlík skutečných – i když nevyslovených – zájmů havlistické páté kolony české politiky na straně jedné a obyčejné hlouposti a neschopnosti na straně druhé,“ myslí si Hájek.

Elity versus lid

Souhlasí s komentátory z mediálního mainstreamu, kteří píší, že společnost je rozdělená na dva tábory. Jenže Hájek říká, že se naprosto mýlí v tom, kdo oba tábory tvoří. „Mediální část veřejnosti – tedy podle svého vlastního přesvědčení elity a ti, kdo se jimi nechají ovlivňovat a smýkat – stojí na straně jedné. Zbytek společnosti na opačné.“ Taková je podle něho skutečnost.

Celý článek Petra Hájka ZDE

A ptá se, kde se tu ony elity vzaly, kdo jim dal mandát a o čem vlastně rozhodují. „Domnívají se, že mají právo rozhodovat o všem. Následují cestu nepolitické politiky a dalších návodů na použití společnosti bez nutnosti demokratických procedur, kterou jim jako odkaz zanechal jejich zvěčnělý guru Václav Havel. Právě o to dnes bojují. Právě proto jsou tak nervózní.“

ODS by měla Rusnokovu vládu podpořit a odmítnout spolupráci s „Kalouskovou mediálně vytvořenou havlistickou národní frontou z bývalých lidovců, ODAmanů, zběhlých ódéesáků a unionistů, spolu s podivným spolkem jakýchsi starostů a Karlem Schwarzenbergem“, jak TOP 09 Hájek nazývá. A do řádných voleb by ODS měla čas získat zpět alespoň část důvěry občanů.  

reklama

autor: lze

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …