Petr Hájek nařezal politikovi ODS. Definitivně prý pohřbil návrat Klause

11.09.2013 13:02

Manifest „Demokraté v Evropě, vzbuďme se,“ který sepsal Václav Klaus, vyvolal podle šéfredaktora webu Protiproud.cz Petra Hájka malé zemětřesení. Podepsalo se pod něj několik stovek osobností od nás i ze světa, ale komentátoři, ponoření do předvolební kampaně, jakoby nevěděli, jak se k němu postavit.

Petr Hájek nařezal politikovi ODS. Definitivně prý pohřbil návrat Klause
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Někteří komentátoři prý okamžitě začali mudrovat, že tím Klaus určitě naznačuje zájem kandidovat do Evropského parlamentu. „Celá země žije předčasnými volbami do sněmovny, ale šachista Klaus je opět o pár tahů napřed. Ví, že s výsledkem nejbližšího klání on ani pravice už moc nezmůžou. A tak se soustředí na jaro příštího roku,“ napsal například Lukáš Jelínek v Právu. Vrcholný kusek však prý v tomto smyslu předvedl Jan Zahradil, český europoslanec, který už se ale v Česku zjevuje v podstatě jenom před volbami, když potřebuje prodloužit svou bruselskou misi.

Celý článek čtěte ZDE.

Ten nyní prohlásil, že Václav Klaus předběhl jeho europarlamentní frakci konzervativců, a vzápětí jej vyzval, aby přijal zodpovědnost a kandidoval ve volbách. Měl by tak  prý učinit v barvách ODS, a nerozmělňovat síly nějakými náhodně sestavenými kandidátkami.

Hájek k tomu poznamenal, že pokud po předchozích uráživých výrocích elit ODS zůstaly dveře ke Klausově návratu do strany alespoň přivřené, namyšlené výroky europoslance je přibouchly definitivně. „Pan Zahradil o tom nejspíš ani neví. Jeho hloupost se rovná myšlenkové vyprahlosti všech, kteří se v luxusních EU palácích – a penězích – po léta koupají,“ poznamenává k tomu Hájek.

O Zahradilově hrdinství prý nejlépe vypovídá fakt, že se ke Klausovu manifestu evidentně hlásí,  ale jen proto, že jej exprezident předběhl, není ochoten se po něj podepsat.

I další lidé uvažují, zda burcující text znamená přihlášku do voleb. Podle Hájka tím jen ukazují svou omezenost. Skutečně osobnosti si totiž podle něj jsou vědomy, že pokud se objeví nebezpečí, je třeba mu čelit, bez ohledu na to, zda se zrovna blíží nějaké volby.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…