Petr Hájek píše o havlistickém fašismu v České televizi

17.06.2014 17:39

Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek se pozastavil nad zajímavostí týkající se slovenského prezidenta Andreje Kisky. Podle něj mu česká veřejnoprávní média věnují až neobyčejný zájem. Vysvětlení je podle Hájka velmi znepokojivé.

Petr Hájek píše o havlistickém fašismu v České televizi
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

Petr Hájek na svém webu Protiproud.cz poukazuje na to, že bývalé Československo je nyní z části v rukách dvou Andrejů – Andreje Babiše a Kisky. „Společné mají nejen jméno, slovenskou národnost a obrovské majetky, ale především politický původ. Žádný,“ píše Hájek.

„Je to dobře, nebo špatně? Z hlediska volebního zisku je to momentálně nepochybně obrovská přednost. Demokratická politika, vnímaná jako soutěž politických stran, je již nějakou dobu ve stavu klinické smrti: Vidíme to přesvědčivě zvláště v České republice, kde tradiční strany sice ještě setrvačností existují, ale jejich osud je prakticky zpečetěn,“ dodává.

Co je však podle něj na událostech kolem slovenského prezidenta zajímavé, je fakt, že se ČT tomu o víkendu výrazně věnovala. „Ještě nikdy se soudruzi z Kavčích hor tak intenzivně nevěnovali něčemu – pro českého diváka – tak okrajovému. Zaznamenat volbu nového prezidenta v sousední, nám blízké zemi, je jistě zpravodajská povinnost. Když před pár týdny Slováci volili, a již bylo jasné, že zvítězí Andrej Kiska, pojala to ČT (a spolu s ní celý mediální mainstream) jakoby šlo o volby v Americe. Ale uvedení slovenského prezidenta do funkce?“ ptá se Hájek.

„Měli jsme vidět každý krok Andreje Kisky, každé ‚zastavení s občany‘, stisky rukou, malé bratislavské dětičky v náručí nového ‚vůdce‘. Měli jsme slyšet každé jeho slovo. Komentátoři jej vzápětí rozebírali, jako by na tom visel osud Ukrajiny nebo přinejmenším iráckého režimu: Tato dvě centra, v nichž snadno může vybuchnout konflikt nedozírných rozměrů, bratislavská selanka zcela zatlačila do pozadí,“ varuje.

Celý text si můžete PŘEČÍST ZDE.

„Inaugurace byla samozřejmě jen záminka. Vytvoření prostoru k demonstraci nové politické linie, kterou havlistická mediální centrála se značkou ČT již nějaký čas produkuje. Má několik okruhů, všechny ale směřují stejným směrem, jenž určil zvěčnělý vůdce Václav Havel: zničení relativně demokratických politických stran a ‚výstavba‘ fašistického (korporativistického) státu s ‚nepolitickými‘ vůdci v čele,“ dodává Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …