Petr Junek: Panoptikum strany SPD. Okamura jako prezident? Tak to by byl teprve bizár

15.11.2017 22:22

TÝDENNÍ GLOSÁŘ PETRA JUNKA „Návrh ministra financí Andreje Babiše na snížení DPH u piva je čistý politický populismus!“ řekl kdysi velice důrazně Tomio Okamura, kterému se prý nesmí říkat Pitomio, přestože jakmile otevře pusu, vypustí jednu blbost za druhou. Těsně před volbami pak prohlásil toto: „Zrušíme DPH u piva a léků!“ Na otázku moderátora, zda to není populismus, spustil Okamura sérii vět, které absolutně nesouvisely s tématem. Nakonec ho nařkl, že je nepřipravený!

Petr Junek: Panoptikum strany SPD. Okamura jako prezident? Tak to by byl teprve bizár
Foto: Archív Petra Junka
Popisek: Petr Junek

Tak tímhle jsme se bavili před volbami a mysleli, že to tím také skončí a že se budeme bavit lehce xenofobními hláškami Asiata, který bojuje za bílou Evropu. Přece jen tak horký to není. Nicméně Okamura má na to své lidi, kteří ty rasistické útoky rádi podpoří. Třeba takový tajemník strany Staník by prý poslal gaye, Romy a Židy rovnou do plynu. No alkohol dělá své, že pane Staníku, ale takoví lidé přece nemohou být v politice.

Tomio se k tomu postavil po svém. Nasměroval si klasicky na svou hlavu kameru a všem nám sdělil, že svědci, kteří Staníka slyšeli, jsou nevěrohodní a média, která to otiskla, jsou nevěrohodná. Vše je to prý lež a o hlavní svědkyni Marksové nepřímo řekl, že byla v podnapilém stavu. Pak to obrátil proti médiím a novinářům, kteří mu strašně ubližují.

Nicméně Tomio má ve svých řadách i veselejší kopy. Třeba takový poslanec Lubomír Španěl, který si myslí, že jeho boss Okamura bude jednou prezidentem téhle země. To už by byl vážně bizár. Už dlouho nám nepanoval cizinec. Španěl vezme kytaru a velice komickým hlasem zpívá skutečně revoluční texty. Písně se jmenují například Zpívánky o Bruselu anebo Pochod nasraného voliče. Ovšem ultimátní hit je Pravda vyděsí. Tak snad tyhle slátaniny nenapadne nikoho přirovnávat ke Krylovi jako v případě diletantské kapely Ortel. Karel už takhle rotuje v hrobě jako buben od pračky vzhledem k tomu, jak je jeho jméno zneužíváno v poslední době.

Z hudebního prostředí je i Miloslav Rozner, kterého jednou pustili do televize a byla z toho taková ostuda, že ho strana raději někam uklidila, aby nebyl vidět ten jeho vidlácký ksicht. Jeho největší hlášky najdete zde. Když jsme u té hudby, tak těsně po volbách jsme byli svědky těžkého propadu skvělé osobnosti až na samotné dno. Byl to moment, kdy dříve uznávaný zpěvák Aleš Brichta zpíval s Okamurou českou hymnu. Ach národe, čeho jsme se to museli dočkat. Myslím, že ani v roce 1938 nám nebylo tak zle.

TOMIO OKAMURA USVĚDČEN Z POPULISMU:

Před kameru by neměla chodit ani Lucie Šafránková, další poslankyně za SPD, která dělá reklamu na jakési zprostředkovatelské služby, přičemž je na videu oblečená jako děvka a svými lascivními pohyby vytváří neuvěřitelný reklamní bizár. Fakt nechápu, co má zajišťování hudební produkce společného s erotikou a proč by erotickou modlou měla být zrovna Šafránková?

Nicméně tyto postavičky jsou jen neškodnou tváří strany SPD, která si na hlouposti prostě staví a láká na ni své voliče. V jednoduchosti je síla, že? Horší jsou všichni ti Staníkové, kterých je strana také plná. Pak se nemůžeme divit, že když dá někdo na web fotku dětí z Teplic, které jsou tmavé pleti, že tam někdo chce hodit granát. Aby se ten rasismus neobrátil i proti vám, pane Okamuro.

Na závěr si dáme ještě jeden smutný příklad. Takhle odpověděla na dotaz učitelka a nová poslankyně Tereza Hyťhová. No to ty zákony budou mít skutečně srozumitelnou formu:

SVŮDNÁ PREZENTACE OKAMUROVI POSLANKYNĚ:

Jste pro setrvání v Evropské unii?

„O nás se ví, jaký máme program. Je to tak, že my chceme jak obecné referendum, tak vlastně jakoby to referendum a právě v tom referendu bychom nechali lidi hlasovat, jestli chtějí, nebo nechtějí setrvat v Evropské unii. Jelikož jsme vstoupili na základě referenda, proč se nezeptat lidí, jestli chtějí zůstat, nebo odejít. Já si myslím, že to, co se dneska děje, a netýká se to jen migrační krize, ale samozřejmě i jiných věcí, tak to jde vlastně z Bruselu. A nemyslím si, že to je dobré pro Evropskou unii a pro Evropu. Každý stát by měl být suverénní a měl by si o svých věcech rozhodovat sám, zodpovídat se, řešit věci, co se týkají státu, a ne aby to řídil někdo z Bruselu, když ani neví, jak to v České republice chodí. A týká se to opravdu hodně věcí, třeba zemědělství. České zemědělství bohužel upadá, a to myslím ve smyslu, ne že by upadalo, ale třeba malí podnikatelé, živnostníci, znala jsem spoustu takových lidí a bohužel dneska to raději jakoby zabalí, když to takhle řeknu. Dneska podmínky, jaké jsou, všechno se vyváží, odváží. Je to škoda, co se tady dnes děje. A myslím, že kdybychom měli referendum, lidé by rozhodli, jak rozhodli.“ 

Autor je publicista. Jeho názory nepředstavují názory redakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Junek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…