Petr Kott prý v práci prováděl zajímavé věci, které s prací vůbec nesouvisely. Plat měl sto tisíc

13.10.2015 9:14

Každý měsíc dostal na účet sto tisíc korun, přitom měl v práci čas trénovat si taneční kroky, prohlížet časopisy nebo sledovat kurzy nakoupených akcií. Tak prý „pracoval“ Petr Kott, klíčová postava korupční aféry kolem Davida Ratha. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Petr Kott prý v práci prováděl zajímavé věci, které s prací vůbec nesouvisely. Plat měl sto tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spoluobžalovaný Petr Kott

Podle něj si Kott kromě milionů korun, které prý získal z úplatků, přišel každý měsíc na 100 tisíc korun. Po 20 tisících mu prý posílalo pět krajských nemocnic. A to přesto, že jejich vedení přiznalo, že netušilo, jaká je Kottova pracovní náplň. V prvním rozsudku v kauze Rath totiž soudce Robert Pacovský uvádí, že někteří ředitelé ani netušili, že u nich má Kott částečný úvazek.

Celý text je ZDE

Kott měl oficiálně pro středočeské krajské nemocnice pracovat jako koordinátor pro vznik neziskových nemocnic a staral se o komunikaci se zdravotními pojišťovnami. Jak ale v rozsudku zmiňuje Pacovský, s nicneříkajícím pojmenováním funkce si nevěděli rady ani šéfové nemocnic. Někteří ani netušili, že pro ně má Kott něco dělat.

Že toho za stotisícový plat Kott pro nemocnice příliš nedělal, ukázaly odposlechy z kanceláře Pancové v kladenské nemocnici. „Chudák. Já říkám: ‚Co děláš?‘ A on že trénuje valčík. Protože půjde se mnou na ples a netancoval asi dvacet let. Teďkon si pouští na internetu valčík,“ popisovala například podle knihy Radka Kedroně Operace Rath Pancová stavařce Ivaně Salačové pracovní náplň svého podřízeného.

Jindy se zase pochlubil sám Kott. „Já mám v úterý fraj,“ přiznal například při diskuzi o převzetí úplatku od Salačové. Vedle tance však ještě listoval časopisy či sledoval kurzy nakoupených akcií.

Kott fungoval také jako výběrčí úplatků od manažerů uplácejících firem. Podle rozsudku vybral 41 milionů korun, dalších 10 již Kottovi nestihli převzít, protože je zadržela policie. Pacovský manžele prozatím nepravomocně poslal na 7,5 let do vězení a nechal jim propadnout část majetku.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…