Petr Macinka: Řekněte, jak to je. Bezinfekčnost očkovaných? Vyvráceno. Landu pošpinili, toto nevíte

18.11.2021 16:11 | Rozhovor

„Bojím se, že všem už jde pouze o to, aby se pomocí stupňovaného nátlaku vyočkovalo do lidí co nejvíce vakcín,“ říká k aktuálním krokům vlády Petr Macinka, politolog z Institutu Václava Klause. Tolik diskutovaná „epidemie neočkovaných“ je podle něj pouhé lhaní si do kapsy, což dokládá například stanovisko českých přírodovědců z Univerzity Palackého v Olomouci. Dnes démonizovaný Daniel Landa je podle Petra Macinky především naštvaným otcem tří dospívajících dcer. V rozhovoru došlo i na Landovy nezištné kroky během pandemie, o kterých se nyní mlčí. A také na podivnou náhodu, kdy Český rozhlas zveřejnil Landova slova, ale bez toho podstatného. Nebo to nebyla náhoda, nýbrž aktivismus?

Petr Macinka: Řekněte, jak to je. Bezinfekčnost očkovaných? Vyvráceno. Landu pošpinili, toto nevíte
Foto: Archiv Petra Macinky
Popisek: Mgr. Petr Macinka, analytik Institutu Václava Klause

Vláda přestane uznávat testy, zavádí „bavorský model“. Ministr Vojtěch naléhavě apeloval na očkování. Jak jste středeční vyjádření vládních představitelů hodnotil?

Lockdown neočkovaných, jemuž se nyní bude říkat „bavorský model“, je výrazem zbabělosti a pokrytectví končící vlády. Ministr zdravotnictví se ve veřejnosti snaží vyvolat dojem, že se nejedná o „Vojtěchův model“, jenž by u nás už žádný příčetný člověk nebral vážně. Snaha zamaskovat pomocí „západní předlohy“ zavedení plošného lockdownu pro ty, kteří se z různých důvodů nepotřebují, nechtějí anebo nemohou nechat očkovat, je odporná.

Bojím se, že všem už jde pouze o to, aby se pomocí stupňovaného nátlaku vyočkovalo do lidí co nejvíce vakcín – bez ohledu na to, zda to bude mít nějaký (pozitivní či negativní) účinek.

Hysterie s „epidemií neočkovaných“, kterou do nás násilím a ze všech stran tlačí propaganda končící vlády, je přitom ukázkové lhaní si do kapsy. Agitační kampaň Adama Vojtěcha a jeho našeptávačů obsahuje množství zjevných vad a na první pohled viditelných nesmyslností, které se oni sami už ani nepokoušejí opravit a vysvětlovat.

Co máte na mysli?

Např. hlavní teze o „bezinfekčnosti“ očkovaných, na níž je postavena celá současná vládní proticovidová politika, byla přece již mnohokrát vyvrácena. Vědecká rada Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci dokonce 5. listopadu 2021 přijala usnesení, v němž upozorňuje, že „používané potvrzení o očkování [...] ve skutečnosti bezinfekčnost neprokazuje“. A dále že „záměrný, nespontánní a účelově motivovaný posun významu slova bezinfekčnost je nepřijatelný a společensky škodlivý“.

Skoro by se zdálo, že ti úplně poslední lidé, kteří stále věří přeludu, že očkovaný člověk nemůže být přenašečem covidu, sedí uzamčeni ve své slonovinové věži na Ministerstvu zdravotnictví. Adam Vojtěch na tiskové konferenci 17. listopadu 2021 „vyvracel“ spekulace, zda náhodou epidemii nešíří samotní očkovaní, kteří se nemusejí testovat (neboť mají svá potvrzení o „bezinfekčnosti“), se slovy: „Jsme přesvědčeni, že tomu tak není. To neznamená, že očkovaní nejsou nakažení, oni samozřejmě nakažení jsou, ale nezaplňují nemocnice.“

On to neví, ale je o tom přesvědčen? Proč o tom něčím nepřesvědčí i nás ostatní? Očkovaní lidé evidentně nekontrolovaně roznášejí covid, ale vláda bude dál šikanovat pouze ty neočkované. To není bavorský model, to je apartheid vyhlášený symbolicky 17. listopadu: zdravý člověk nikam nesmí, zatímco očkovaný nemocný je svobodný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jaroslav Polanský

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

19:08 „Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

MF Dnes zrekonstruovala z policejních dokumentů velice podrobně tragickou událost střelby na Filozof…