Petr Nečas přišel s novou verzí, co je za kauzou Nagyová

16.12.2013 8:02

Boj mezi zpravodajci a Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu podle Petra Nečase (ODS) stojí za kauzou údajného zneužití Vojenského zpravodajství. Mezi obviněnými v této kauze je i bývalá šéfka Nečasova kabinetu a jeho nynější manželka Jana Nečasová (dříve Nagyová). Píše o tom dnešní Právo s tím, že Nečas tvrdí, že boj ÚOOZ a Vojenského zpravodajství se dále týká i třeba kauzy CASA.

Petr Nečas přišel s novou verzí, co je za kauzou Nagyová
Foto: Radim Panenka
Popisek: Expremiér odmítl vypovídat i kvůli tomu, že mezi obviněnými je jeho současná maželka

Případ údajného zneužití vojenské rozvědky má nyní čtyři obviněné. Jsou jimi Jana Nečasová (Nagyová) a dva šéfové vojenské tajné služby Ondrej Páleník a Milan Kovanda a také šéf jednoho z odborů rozvědčíků Jan Pohůnek. Šéfka Nečasova kabinetu a jeho nynější manželka Jana Nečasová (dříve Nagyová) je měla zaúkolovat a nechat je sledovat několik osob, mezi nimiž byla i Nečasova první manželka Radka.

„Jasně jsem už dříve řekl, že kauzu považuji za politicky vykonstruovanou, ale do značné míry, a jsem přesvědčen, že to nezávislý soud prokáže, i jako důsledek boje mezi ÚOOZ a Vojenským zpravodajstvím, který se týká kauz typu CASA a podobně,“ cituje Právo Petra Nečase.

Podle informací deníku už prý v minulosti policisté opakovaně narazili během svého vyšetřování na odmítání vojenských zpravodajců, ti s nimi odmítali spolupracovat. Prý jim nechtěli dát informace, které nashromáždili při své práci s tím, že jde o utajované informace.

Robert Šlachta vylučuje, že existuje boj mezi vojáky a policisty

„S CASAma nemáme nic společného, to dělá protikorupční policie a na Tatrách jsme byli jen na začátku tři týdny či měsíc a pak jsme to zase předali. My nemáme s Vojenským zpravodajstvím nic společného, nic jsme po nich nechtěli, žádnou kauzu jsme s nimi nedělali, spolupracujeme jedině ohledně terorismu,“ říká šéf ÚOOZ Robert Šlachta. Vyvrací tak spekulace, že se odehrává boj mezi vojáky a policisty.

Petr Nečas se prý také domnívá, že stíhání Kovandy a Páleníka může souviset i s bojem uvnitř samotného Vojenského zpravodajství.

reklama

autor: dkr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …