Petr Robejšek se stranickým expertem Realistů na obranu: Z kluků se musí stát chlapi

23.01.2017 18:06

Politolog Petr Robejšek, jenž před nedávnem založil politickou stranu Realisté, představil prostřednictvím kanálu YouTube tři základní programové zásady pro posílení obranyschopnosti naší země.

Petr Robejšek se stranickým expertem Realistů na obranu: Z kluků se musí stát chlapi
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: doc. Petr Robejšek oznámil vznik nové strany Realisté

Bezpečnost naší země považuje Robejšek za velmi vážné téma, k jehož prodiskutování si pozval dalšího Realistu – Jiřího Hynka, jednoho ze zakladatelů strany a bezpečnostního experta. 

„Jiří, vím, že podobně jako já nepovažujete samostatné členství ČR v NATO za dostatečnou garanci naší bezpečnosti. Můžete vysvětlit proč?“ zeptal se úvodem Robejšek svého kolegy. 

„Ponechme nyní stranou naši špatnou zahraniční zkušenost s plněním závazků našimi spojenci. Co byl Mnichov, ví každé malé dítě. Přesto považují Realisté naše členství v NATO jako podstatný pilíř naší bezpečnosti. Ale bohužel my se nechováme jako spolehliví spojenci,“ zkritizoval Hynek, kdy podle něj neplníme své sliby a neinvestujeme příslušné finanční prostředky do obrany našeho státu. „Kvůli podfinancování obrany nejsme schopni se bránit sami, kdyby se stalo něco skutečně závažného. Není divu, že se příští americký prezident Donald Trump necítí být vázán vůči těm, kteří své sliby neplní,“ zhodnotil Hynek.

„Jen političtí hazardéři mohou opomíjet hrozby a rizika. Vzhledem k naší neschopnosti bránit naše hranice a vnitřní prostor naší země jde o opravdový hazard,“ zkonstatoval Robejšek.

Hynek pak seznámil diváky s programem Bezpečnost 1–2–3. „Je to soubor tří bezpečnostních pravidel. Vychází z jasně deklarovaného postoje, že máme jen jednoho bezpečnostního partnera – NATO. Jako solidní partneři budeme plnit své závazky a investovat do vlastní obrany 2 % HDP. Naše tři je pak povinný vojenský výcvik po dobu tří měsíců,“ domnívá se.

„Výhodou pro absolventy bude získání nových životních zkušeností,“ podotkl Hynek se slovy, že by absolventi mohli získat také řidičský či zbrojní průkaz. „Z mladých kluků se stanou chlapi. A skutečných chlapů se nám zoufale nedostává, to potvrdí i většina žen,“ řekl Hynek.

Video najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…