Petr Štěpánek k Marine Le Penové: Média nám zase budou vtloukat do hlavy, že...

24.04.2017 20:35

Předseda Alternativy pro Českou republiku 2017 Petr Štěpánek se zase jednou obul do médií. Tentokrát kvůli francouzským prezidentským volbám a tomu, jak budou v příštích čtrnácti dnech zřejmě referovat o nacionalistce Marine Le Penové.

Petr Štěpánek k Marine Le Penové: Média nám zase budou vtloukat do hlavy, že...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

Do druhého kola francouzských prezidentských voleb postoupili středolevý kandidát Emmanuel Macron a nacionalistka Marine Le Penová. Pravicový expremiér Francois Fillon i socialistický kandidát Benoit Hamon neváhali a pro druhé kolo podpořili Macrona.

Petr Štěpánek už teď tuší, jak budou o Marine Le Penové psát před druhým kolem média. Příštích 14 dní si prý každý bude moct udělat názor na práci médií.

„Následujících 14 dní nám budou média v souvislosti s Marine Le Penovou zase vtloukat do hlavy sousloví ‚krajní pravice‘. A to přesto, že už jen z hlediska obyčejné logiky je to naprostý nesmysl, neboť základní charakteristikou pravice je, že na rozdíl od vždy kolektivizující levice usiluje především o osobní svobodu jednotlivce. Pokud by někdo byl v tomto slova smyslu ‚krajně‘ pravicový, z prosté logiky by to znamenalo, že je pouze extrémně svobodomyslný. Jenže takhle to naši propagandisté nemyslí. V jejich podání znamená ‚krajně pravicový‘ cosi jako ‚fašistický‘. I to je samozřejmě nesmysl, neboť fašismus staví na korporativismu a rovnostářském kolektivismu, což s pravicovostí opět nemá společného vůbec nic,“ napsal Štěpánek na sociální síti Facebook.

Připomíná také, že ekonomické plány Le Penové odpovídají spíše levicovým receptům, takže ani tady nenajdeme žádnou spojitost s pravicí. Štěpánek přesto nepochybuje o tom, že média budou o „pravicovém extremismu“ Marine Le Penové psát i tak.

Petr Štěpánek doslova napsal:

Následujcích 14 dní nám budou média v souvislosti s Marine Le Penovou zase vtloukat do hlavy sousloví "krajní pravice". A to přes to, že už jen z hlediska obyčejné logiky je to naprostý nesmysl, neboť základní charakteristikou pravice je, že na rozdíl od vždy kolektivizující levice usiluje především o osobní svobodu jednotlivce. Pokud by někdo byl v tomto slova smyslu „krajně“ pravicový, z prosté logiky by to znamenalo, že je pouze extrémně svobodomyslný. Jenže takhle to naši propagandisté nemyslí. V jejich podání znamená „krajně pravicový“ cosi jako „fašistický“. I to je samozřejmě nesmysl, neboť fašismus staví na korporativismu a rovnostářském kolektivismu, což s pravicovostí opět nemá společného vůbec nic. Ona „krajní pravicovost“ je ostatně nesmysl i věcně, neboť ekonomický program Národní fronty je v mnoha ohledech spíše levicový. Plyne z toho jediné. Označení „krajně pravicový“ je jen pouhá nálepka bez jakéhokoli racionálního základu. Kromě jediného: je to nálepka negativní, znevažující, poškozující!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…