Petr Uhl se rozčílil na Českou televizi. Stěžovat si oficiálně ale prý nebude, k ničemu by to nevedlo

14.10.2015 20:57

Lidskoprávního aktivistu Petra Uhla rozzlobil způsob, jakým Česká televize nedávno informovala o lokálních volbách ve Vídni. Ačkoli bylo relativně brzy jasné, že volby jasně vyhrála sociální demokracie, ČT podle Uhla ještě ve večerních Událostech „strašila“, jestli náhodou ve volbách kvůli uprchlíkům nevyhrají radikální Svobodní. Tím prý ČT přiživovala strach z uprchlíků. A zdá se to být v pořádku, neb jsme povolní politice USA.

Petr Uhl se rozčílil na Českou televizi. Stěžovat si oficiálně ale prý nebude, k ničemu by to nevedlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Uhl

Během Událostí v 19 hodin večer už bylo jasné, že Svobodní nevyhrají volby ve Vídni, a to i navzdory uprchlické krizi, kterou se strachem sleduje řada českých občanů a spolu s nimi i čeští politici, kteří se bojí, aby nepřišli o voliče. Ve strachu ze ztráty z voličské přízně mnozí čeští politici varují před přílivem imigrantů do země podobně jako pravicově-radikální Svobodní. K tomuto proudu se podle Uhla bohužel přidala i Česká televize.

Uhl si na její počínání chtěl stěžovat, ale nakonec usoudil, že bude lepší, když své pohoršení nad počínáním veřejnoprávní televize vyjeví veřejně na Deníku Referendum.

„Že bych to měl předložit radě ČT k posouzení? Po zkušenostech z posledních let mě to ani nenapadne. Většina členů rady to přece cítí stejně jako tvůrci reportáže o vídeňských volbách a dalších propagandistických pořadů. Svět je rozdělen a ‚našimi‘ spojenci jsou přece USA, NATO a také EU, ta ovšem jen tehdy, pokud ‚nám‘ nevnucuje ‚povinné‘ kvóty. Strach z uprchlíků přece jen trochu omezuje nepohodlná demokratická práva a základní svobody (to harampádí ‚pravdoláskařů‘), a pomáhá naopak upevnit žádoucí vliv amerických a nadnárodních společností, posiluje české policejní síly a armádu a ospravedlňuje kýženou vojenskou přítomnost USA v Evropě. Proto musíme jako politici, novináři, učitelé atd. argumentovat strachem z uprchlíků, třeba i v sousedním Rakousku, a to i tehdy, když se ukáže, že není, jak jsme doufali, tak velký, aby přebil solidaritu s migranty, s jižní Evropou a s Německem, jež je k nim vstřícné,“ napsal Uhl.

Celý text najdete zde

Ačkoli by bylo možné ČT nařknout z ideologické zaujatosti, pravděpodobně by to nevyšlo, protože je vidět, že televize nijak nefandí sociální demokracii, a nezdá se, že by tvůrci byli pod nějakým nátlakem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…