Petra Paroubková opravdu drsně zaútočila na šéfa Ústavního soudu. Kvůli obrázkům

29.04.2014 12:48

Manželka expremiéra Jiřího Paroubka Petra na webu Vasevec.cz kritizovala předsedu Ústavního soudu (ÚS) Pavla Rychetského za to, že ÚS zamítl její stížnost týkající se její karikatury. V článku, kterému dala titulek „Rektální alpinista Rychetský a jeho posluhování mocným“ upozornila, že v podobném případě naopak ÚS žalobě vyhověl. Paroubková si to dává do souvislosti s tím, že Rychetský má vazby na právníka Pokorného, spolupracovníka současného premiéra Bohuslava Sobotky a na to, že Paroubek kandiduje v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu a dle posledních průzkumů má šanci uspět.

Petra Paroubková opravdu drsně zaútočila na šéfa Ústavního soudu. Kvůli obrázkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Paroubková

Anketa

Uvažujete o tom, že byste do Evropského parlamentu zvolili Jiřího Paroubka (NS-LEV21) ?

24%
76%
hlasovalo: 5326 lidí

„V případě podobné karikatury se bývalému ministrovi Březinovi tisk omluvit musel. Rozhodl o tom právě Ústavní soud. V případě aktivního politika se tisk omluvit za zesměšnění musel, ale v případě manželky politika nikoliv. Prostě stačí, že jsem Paroubková,“ posteskla si choť expremiéra.

Myslí si, že k Paroubkovi si Ústavní soud a hlavně Rychetský může dovolit všechno. „Rychetský své posluhování jistým mocným již jednou v případě Paroubka prokázal. Zrušil předčasné volby na podzim 2009. Komu se to hodilo, si dnes umí domyslet každý,“ poznamenala s tím, že verdikt ÚS přichází v době, kdy se blíží volby do Evropského parlamentu a Paroubek kandiduje. „Podle průzkumů by zase mohl zamíchat kartami. Komu se to nehodí, by nám pan předseda Rychetský měl vysvětlit sám,“ podotkla Paroubková.

Podle ní úzké vztahy šéfa ÚS s právníkem Pokorným, pravou rukou premiéra Sobotky, sahají do doby, kdy dělal Pokorný Rychetskému koncipienta. „Možná je to úplně jinak. Jasné je, že Rychetský nikdy nedělal nic jen tak,“ podotkla paní Petra.

Na závěr dodala, že celý spor je odhodlána vést až k Evropskému soudu pro lidská práva. „Tam existuje judikát řešící velmi podobný případ. Rozdíl je pouze v tom, že práva se dovolával vydavatel (protože u domácích soudů prohrál) a spor vyhrála manželka prezidenta (přítelkyně, která mě na celou věc upozornila již před lety). Tam už soudce Rychetského a české soudy k ostudě odsoudí přímo a bez vytáček,“ doufá Paroubkova manželka.

Celý text Petry Paroubkové najdete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…