Petra Pospěchová se rozhodla odejít z MF Dnes, nechce podporovat hanění imigrantů

16.12.2016 15:25

Redaktorka MF Dnes Petra Pospěchová se rozhodla opustit deník. Důvodem je její nesouhlas s rozdmýcháváním strachu z menšin. Přiměla ji k tomu mimo jiné i dnešní titulní strana novin.

Petra Pospěchová se rozhodla odejít z MF Dnes, nechce podporovat hanění imigrantů
Foto: Vít Hassan
Popisek: Noční zásah těžkooděnců v uprchlickém táboře v Calais

„Nad tímhle krokem jsem uvažovala už několikrát v minulosti, dnešní obálka MF Dnes mě přesvědčila, že s ním nemám váhat. Nemůžu psát pro noviny, které tak otevřeně rozdmýchávají strach z menšin a pokoušejí se zvýšit prodeje způsobem, který považuji za hluboce neetický,“ napsala Pospěchová na svůj facebookový profil s tím, že její texty od ledna již v deníku čtenáři nenaleznou.

Dnešní titulní strana pojednává o nové ústavě, která by mohla omezit zahalování žen. „Překotné společenské změny v Evropě budou vyžadovat úpravu některých ústavně chráněných práv. Včetně těch náboženských,“ uvádí MF Dnes. Uvnitř listu jsou pak i přeškrtnuté symboly těch, na které se bude nová ústava vztahovat.

Nad textem se rozhorlil také uživatel Facebooku Standa Biler. „Pokud jste někdy v životě chtěli vidět regulérní šílenství, máte možnost. Můžete si to dneska koupit v každý trafice. Od novýho roku má Česko novou Ústavu, teda vlastně ne. Mohlo by, ale dokonce ani to ne. Prostě se zeptáte asi 3 právníků (ano, jeden z nich je Rychetský), jestli si umí představit, že by se Ústava změnila. Pokud je odpověď ano, vydáte text, že bude nová Ústava. Pro drsná léta, kdy v Česku přibude dalších pět muslimů. Největší problém naší doby je evidentně klesající náklad tištěných deníků. Já osobně nemám rád žádný náboženství, su přesvědčen, že před smrtí není záchrany. Ale ještě pár podobných textů a asi začnu sám stavět v týhle zemi mešity, protože tohle rozdmýchávání strachu a nenávisti je naprosto nesnesitelný,“ podotkl.

Celý příspěvek Petry Pospěchové:

Nad tímhle krokem jsem uvažovala už několikrát v minulosti, dnešní obálka MF Dnes mě přesvědčila, že s ním nemám váhat. Nemůžu psát pro noviny, které tak otevřeně rozdmychávají strach z menšin a pokoušejí se zvýšit prodeje způsobem, který považuji za hluboce neetický. 
Takže moje texty už MF Dnes od ledna nenajdete.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…