Petříček chce od Schillerové víc peněz. O jednu a půl miliardy

08.08.2019 12:08 | Zprávy

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) bude dnes jednat s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) o zvýšení rozpočtu pro svůj resort. Vládní návrh, pro který hlasovali ministři za ANO, ale ne ti z koaliční ČSSD, počítá pro diplomacii se 7,9 miliardami korun, Petříček požaduje další 1,5 miliardy, uvedla ČTK.

Petříček chce od Schillerové víc peněz. O jednu a půl miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Přidání peněz požadují všichni ministři za ČSSD, Schillerová jejich nároky dříve označila za nerealistické.

Petříček minulý týden varoval, že by nižší rozpočet mohl ohrozit poskytování služeb českým občanům. Bez dodatečných prostředků také podle něj není možné zřídit novou ambasádu v Singapuru, o jejíž vytvoření usiloval premiér Andrej Babiš (ANO) po své letošní návštěvě této asijské země.

Schillerová by se postupně měla sejít se všemi ministry a jednat s nimi o případných úpravách jejich rozpočtových kapitol. Tento týden se ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) dohodl s ministryní financí, že jeho resort bude hospodařit příští rok s rozpočtem 24 miliard místo původně plánovaných 23 miliard. Toman před jednáním usiloval o přidání 1,5 miliardy korun.

Vláda schválila návrh rozpočtu s deficitem 40 miliard korun. Podle ČSSD návrh neodpovídá vládnímu programu. Ministři za sociální demokracii požadují celkem dodatečných 18 miliard korun, především pro resort práce a sociálních věcí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mloci, dezoláti. A ti nejhorší? Chcimírové.“ Češi si platí z daní konferenci, kde jim nadávají

22:15 „Mloci, dezoláti. A ti nejhorší? Chcimírové.“ Češi si platí z daní konferenci, kde jim nadávají

Vláda potichu vyhazuje stovky milionů třeba na knižní festival, na kterém prezentuje Českou republik…