Petříček odlétá na návštěvu Indie, naváže cestou do Kuvajtu

13.01.2020 6:15

Ministr zahraničí Tomáš Petříček dnes odlétá na třídenní návštěvu Indie, po níž bude pokračovat na dvoudenní pracovní cestu do Kuvajtu. Kromě politických jednání se Petříček v úterý a ve středu zúčastní mezinárodní konference Raisina Dialogue 2020, uvedla ČTK.

Petříček odlétá na návštěvu Indie, naváže cestou do Kuvajtu
Foto: wikipedia
Popisek: Indická vlajka.

V obou zemích ministra doprovodí podnikatelská delegace.

Podle ministerstva zahraničí je hlavním cílem cesty do Indie posílení bilaterálních vztahů, zejména v ekonomické oblasti. Ministr v tom navazuje na premiéra Andreje Babiše, který Indii navštívil před rokem, účastnil se podnikatelských fór a otevřel v zemi závody českých firem. Petříčka čeká jednání o ekonomických vztazích i s jeho indickým protějškem, se kterým by měli připravit i jeho návštěvu Česka plánovanou na červen.

V úterý a ve středu se Petříček v Dillí zúčastní mezinárodní konference Raisina Dialogue 2020, kterou organizuje indické ministerstvo zahraničí a která se bude věnovat aktuálním problémům celosvětového významu. Mezi potvrzenými řečníky na konferenci jsou například ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, šéf diplomacie Evropské unie Josep Borrell, australská ministryně zahraničí Marise Payneová a desítka dalších ministrů zahraničí z evropských i z asijských zemí.

Z Indie se Petříček v závěru týdne přesune do Kuvajtu. Hlavním cílem návštěvy této blízkovýchodní země je podle ministerstva zahraničí rozvoj bilaterálních vztahů, zejména pak v ekonomické oblasti. Petříčkova cesta by měla podpořit česko-kuvajtské diplomatické aktivity, zatím naposledy navštívil český ministr zahraničí Kuvajt v roce 2004.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…