Petříček si z kritiky od Zemana nic nedělá. Toto prohlásil už jako zvolený místopředseda ČSSD

02.03.2019 12:43

Je to oficiální. Ministr zahraničí Tomáš Petříček se stal jedním z místopředsedů ČSSD. Na delegáty sjezdu vytáhl Ferdu, což mu přineslo 256 hlasů. Volby se účastnilo 472 delegátů.

Petříček si z kritiky od Zemana nic nedělá. Toto prohlásil už jako zvolený místopředseda ČSSD
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ministr Tomáš Petříček hovoří na sjezdu ČSSD

V pátek si delegáti sjezdu ČSSD v Hradci Králové vyslechli projevy uchazečů o místopředsednické stranické posty. Do nejužšího vedení strany se chtěl dostat i ministr zahraničí Tomáš Petříček. Nakonec uspěl. Možná mu k tomu dopomohl i Ferda, maňásek, kterého mu pro štěstí půjčila jeho sedmiletá dcerka.

„Když jsem před pěti měsíci nastupoval na funkci ministra zahraničí, tak jsem se o sobě dozvěděl, že jsem maňásek nebo loutka. Dovolte mi, abych vám teď představil jediného maňáska, se kterým si mě můžete spojovat,“ prohlásil Petříček. A vytáhl z pultíku hnědého maňáska. „Tohle je Ferda. Půjčila mi ho moje sedmiletá dcera Bětka, abych dneska měl trochu víc štěstí,“ pokračoval Petříček.

Jak je vidět, Ferda Petříčkovi štěstí nakonec přinesl. Přinesl mu ho i jeho kandidátský projev, v němž řekl, že je „kluk, který je sociálním demokratem od svého mládí“. Vůči straně cítí dluh a chce jí pomoci odrazit se ode dna. Pokud se to má podařit, ČSSD musí pomoci matkám samoživitelkám, musí i chudým lidem pomoci k tomu, aby doma měli teplo a mohli si svítit.

Vedle toho ale strana musí hledět do budoucnosti a zamyslet se nad tím, co voličům nabízí do roku 2030, a to jak voličům městským, tak venkovským, voličům mladším i starším.

V sobotu Petříček před kamerami České televize doplnil, že stávající vedení ČSSD drží prozápadní kurz, on sám je tomu rád a vzhledem k tomu, že dostal důvěru od delegátů, necítí ani potřebu odcházet z vlády. Ve vládě setrvá navzdory tomu, že ho prezident Miloš Zeman podrobil kritice, když připomněl Petříčkův nevalný výsledek v komunálních volbách v Praze.

„Já jsem člověk, který je schopen sebereflexe. Já jsem v Praze 7 nastoupil v situaci, kdy si tam ČSSD nestála moc dobře, ČSSD musí najít témata, která ukážou, že ČSSD i na městského voliče myslí,“ pravil Petříček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…