Piazzetta Národního divadla skutečně ponese název po Václavu Havlovi. Rozhodl tak pražský magistrát

27.09.2016 16:30

Piazzetta Národního divadla ponese název náměstí Václava Havla. Pojmenování prostoru po bývalém prezidentovi dnes schválili pražští radní, informoval magistrát v tiskové zprávě. Návrh vzešel od ředitele divadla Jana Buriana.

Piazzetta Národního divadla skutečně ponese název po Václavu Havlovi. Rozhodl tak pražský magistrát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Piazzetta Národního divadla bude přejmenována na náměstí Václava Havla. Na ní má pak být srdce od sochaře Kurta Gebauera, které má Havla připomínat

"Domnívám se, že tento prostor výborně vystihuje a reprezentuje to, o co Havel usiloval. O setkávání se, o diskusi, o svobodné myšlení a o humanitu," uvedla primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

V Praze zatím po Havlovi žádná ulice pojmenovaná není, jeho jméno nese mezinárodní letiště. Objevily se kritické hlasy, že piazzetta je příliš malý prostor, aby nesl Havlovo jméno. Piazzetu Národního divadla navrhl český architekt Karel Prager jako součást projektu výstavby Nové scény.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…