Picek dnes řekne, zda zůstane ministrem i u Rusnoka

04.07.2013 6:38

Současný ministr obrany vlády v demisi Vlastimil Picek dnes oznámí, zda se rozhodl pokračovat ve funkci i jako člen úřednického kabinetu designovaného premiéra Jiřího Rusnoka. Picek se má vyjádřit do dnešních 14:00. Nejpozději v pátek by se měl vyjádřit i kandidát na ministra průmyslu Jiří Cienciala.

Picek dnes řekne, zda zůstane ministrem i u Rusnoka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Picek, starosta Brandýsa nad Labem, někdejší ministr obrany

Rusnok i dnes zasedne v Kramářově vile, aby pokračoval v sestavování vlády. Předchozí kabinet premiéra Petra Nečase pravděpodobně naposledy zasedl ve středu.

Picek je nestraník, Rusnok mu pokračování ve funkci ministra obrany nabídl. Někdejší náčelník generálního štábu si vzal čas na rozmyšlenou. Rektor Vysoké školy podnikání v Ostravě a někdejší dlouholetý generální ředitel Třineckých železáren Cienciala dostal nabídku vést resort průmyslu a obchodu v úterý. "My jsme si na to (rozhodnutí o nabídce) nějaký čas dali - do čtvrtku nebo do pátku," uvedl při odchodu z Kramářovy vily.

Lukl vidí prioritu v přípravě čerpání z EU

Ve středu do úřednické vlády přibyl František Lukl, který se stane novým ministrem pro místní rozvoj. Ve funkci nahradí odstupujícího Kamila Jankovského. Prozatím devátý člen Rusnokova týmu chce v čele ministerstva prioritně pokračovat v přípravě na nové programové dotační období Evropské unie 2014 až 2020.

Vznikající kabinet zřejmě bude mít 15 místo současných 17 členů, vyplynulo z nedělního Rusnokova vyjádření. Designovaný premiér chce členy vlády vybrat do pátku, nejpozději do pondělí. Ve středu by jeho kabinet mohl jmenovat prezident Miloš Zeman. Vláda poté bude žádat sněmovnu o vyslovení důvěry.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…