Picek zhodnotí své působení v čele Ministerstva obrany

23.01.2014 6:53

Končící ministr obrany Vlastimil Picek dnes zhodnotí své působení v čele resortu. Když vedl obranu, vláda schválila prodej nepotřebných letadel L-159 nebo záměr v budoucnu obnovit vrtulníkové letectvo. Kabinet v demisi také odsouhlasil plán ministerstva vyhlásit půlmiliardový tendr na ostrahu muničních skladů. Picka v čele resortu nahradí bývalý diplomat Martin Stropnický (ANO).

Picek zhodnotí své působení v čele Ministerstva obrany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Picek, starosta Brandýsa nad Labem, někdejší ministr obrany

Již na nové vládě bude dotažení jednání o dalším pronájmu švédských nadzvukových stíhaček Gripen. Picek se švédskou stranou vyjednával nejprve z pozice náměstka ministra Alexandra Vondry. Později v čele ministerstva připravoval komplexní dodatek smlouvy, kterým se pronájem prodlouží na další roky.

Picek je bývalým náčelníkem generálního štábu. V čele obrany stanul nejprve ve vládě premiéra Petra Nečase (ODS) poté, co v resortu skončila „několikadenní" ministryně Karolína Peake (LIDEM). Nestraník Picek pokračoval ve vedení i po pádu Nečasova kabinetu, když se stal členem úřednické vlády premiéra Jiřího Rusnoka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…