Pičus, zmrd... Pavel Novotný rozstřelil „uprchlický výrok“ Lucie Bílé. A manžel Vondráčkové uhranul slovy o Václavu Havlovi

11.01.2017 6:54

Udělování cen Zlatého slavíka pomalu odnesl čas. Alespoň by se to mohlo zdát, jenže realita je úplně jiná. Kauza hudební skupiny Ortel a romského zpěváka Radka Bangy žije dál. Zpěvačka Lucie Bílá navíc přilila oleje do ohně, když promluvila o uprchlících. Své si k tomu řekli herec Martin Zounar a bulvární novinář Pavel Novotný. Začala pořádná mela. Padala slova jako „pičus, zmrd“ či „vychcaný bazilišek“.

Pičus, zmrd... Pavel Novotný rozstřelil „uprchlický výrok“ Lucie Bílé. A manžel Vondráčkové uhranul slovy o Václavu Havlovi
Foto: Lukáš Fronk
Popisek: Lucie Bílá na grandiózním koncertě Fifty Fifty

Když se v roce 2016 udělovali hudební slavíci, odnesli si ocenění jak skupina Ortel, tak zpěvák Tomáš Ortel. Vystoupení této skupiny notně rozlítilo romského zpěváka Radka Bangu, který demonstrativně odešel ze sálu. Považoval za absolutně nepřijatelné, že hudebníci přišli na pódium s vyobrazením lebek na oblečení. Banga se zděsil, že jde o lebky, kterými se honosili i nacisté, pročež považoval za absolutně nepřijatelné podobné manýry ještě dnes tolerovat.

Mnohonásobná slavice Lucie Bílá posléze Bangovo gesto rozcupovala. „Žijeme v krásné zemi, kde bychom si měli vážit jeden druhého... Gesto Radka Bangy bylo velmi zbytečné. Jsou věci, které se neříkají veřejně, ale měly by se říkat v soukromí,“ vyjádřila se zpěvačka.

O pár týdnů později zašla ještě dál. V zájmu ochrany oné krásné české společnosti by Bílá ráda uzamkla naše hranice na sto západů. „Moc bych si přála, aby byly naše hranice zamčené na sto západů. Česko je náš domov, naše hnízdo, naše zázemí. Nesmíme ho ztratit,“ řekla doslova Bílá. Prozradila to v sobotním rozhovoru pro Magazín Právo.

Anketa

Odvedl velvyslanec USA v Česku Andrew Schapiro dobrou práci pro česko-americké vztahy?

4%
96%
hlasovalo: 12072 lidí

Ta otevřená náruč paní Merkelové nebyl dobrý nápad, míní Zounar.  

Toto vyjádření zaznamenal moderátor a herec Martin Zounar, který Bangovi pořádně naložil. A nejen jemu. Schytala to i německá kancléřka Angela Merkelová. „Já jsem si pustil texty toho Roma (Bangy) a musím říct, že kdyby si to pustila moje osmiletá dcera a slyšela, co on tam říká a zpívá – třeba chci vidět tvoje píči... Tak to nemá co dělat s nějakou uměleckou produkcí. Ten člověk je tak pro mě bezvýznamný; i ten jeho protestní odchod,“ konstatoval.

„Já si myslím, že v tuto chvíli je povinností naší republiky a vlády, aby naše země byla chráněna, jelikož nebyl dobrý nápad ta otevřená náruč paní Merkelové. Viděl jsem v Maroku ty chatrče z hlíny a vlnitý plechy a říkal jsem si, jaký jsou to chudáci, že tak žijí. Pak zjistíte, že ve hliněné chatrči mají satelit, mrazák, kde mají tyčinky Mars a zmrzliny. Už je ale nenapadne, aby si postavili nějaké slušnější bydlení. Asi je jim to jedno, tyhle lidi prostě nezměníte. Žijí tam tak po staletí a já bych je tam nechal. Co tady budou dělat?“ doplnil Zounar. Tato slova zazněla ve vyjádření pro server ParlamentníListy.cz.  

Zounarova slova zvedla ze židle bulvárního novináře Pavla Novotného, který nešel daleko pro sprostá slova. „Zouny byl vždy nepředstavitelný píčus. Bazilišek vychcaný, kterého nikdo nemá rád. Zmrd. A koukám, že je to celkově debil. Já to mohu soudit,“ napsal Novotný na sociální síti Facebook.

Nevidím rozdíl mezi Stalinem a Havlem  

V kauze Radka Bangy se Lucie Bílé zastala její kolegyně „od fochu“ Helena Vondráčková. Všem lidem doporučila, aby brali život s nadhledem.

Její manžel Martin Michal byl mnohem razantnější a vyřídil si to s „pražskou kavárnou“ za vše. „Může mi někdo vysvětlit tu skutečnost, že média, která orodují za kult osobnosti Václava Havla, neúnavně na úkor všech daňových poplatníků tento nesmyslný kult budují (lavička Václava Havla 350 tis./kus, pojmenování ulic a náměstí 35 tis./kus, přejmenování letiště cca 80 mil Kč), v čemž vynikají hlavně jinak orientovaní jedinci na čele s Fero Feničem, pořád a neúnavně lžou? Patří to snad k tomu budování kultu? Znamená to něco do budoucna? Asi ano. Bude s nima hůře a lež se stane tou hlavní nosnou ideou tohoto národa,“ udeřil na sociální síti Facebook.

A poté se na téma kultu osobnosti Václava Havla vyjádřil ještě pádněji:

V jeho případě to není první rázné politické prohlášení. Již v minulosti se například vysmíval „nesmyslným peticím, které předloží kdejaký teplouš blízký havloidům“; po humbuku kolem pražského koncertu Alexandrovců před dvěma lety zase všem jejich odpůrcům vzkázal: „Ta kavárna už by měla jít do pr... Jen tady otravuje vzduch.“

MARTIN MICHAL PŘED ROKEM POSKYTL PL.CZ CELÝ ROZHOVOR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…