Pikantní pochvala Babišovi: Předvedl mr*atelnou ženu, což Donald ocenil. A pistole je super dárek. Lepší než Peroutkovy paměti vázané v kůži Havla

11.03.2019 15:54

Předseda vlády je v českých luzích a hájích často kritizován. Za kauzu Čapí hnízdo, za údajný únos svého syna na ukrajinský poloostrov Krym nebo za „rozdávání dárečků“ v podobě nápadů na školní obědy zdarma či jízdného pro studenty a seniory zdarma. Jsou však i věci, za které se Babiš dočkal pochvaly. Za návštěvu v CIA ho pochválili marketingoví experti Jakub Horák a Martin Jaroš.

Pikantní pochvala Babišovi: Předvedl mr*atelnou ženu, což Donald ocenil. A pistole je super dárek. Lepší než Peroutkovy paměti vázané v kůži Havla
Foto: Repro Facebook
Popisek: Andrej Babiš s hokejistou Peterem Bondrou

Návštěva Oválné pracovny a centrály americké CIA patřila k vrcholům Babišovy politické dráhy, není-li rovnou jeho politickým Mount Everestem. Ne každý však byl z Babišovy cesty nadšen. Komunisté rozhodně nepřekypovali nadšením. Není se co divit, když chtějí vyvést Českou republiku z NATO.

Nijak zvlášť nadšen nebyl ani expremiér Mirek Topolánek, který na sociální síti Twitter napsal, že Babiš je „křivák“ a Američané by si na něj měli dát pozor.

Babišovi se však dostalo také podpory. Jeho cestu do USA ocenil např. marketingový expert Jakub Horák, který Pirátům dopomohl do Poslanecké sněmovny. Podle Horáka byla Babišova návštěva USA naprosto v pořádku. Problém nevidí ani v tom, že Babiš dal 45. prezidentovi USA Donaldu Trumpovi jako dárek slavnou českou zbraň se zlatými prvky a nápisem „pravda vítězí“.

„Faktem je, že premiér předvedl mrdatelnou ženu, což Donald ocenil, protože ho na ženách nic jinýho moc nebere, faktem je, že pistole je pro něj super dárek, protože Peroutkovy paměti vázaný v kůži Václava Havla týpek asi neocení... a faktem je, že Donald po hodinovým rozhovoru ví asi tak stejně, jako věděl předtím, odkud ta parta s tou štětkou a bouchačkou vlastně přitáhla. Takže si nedělejme ani žádný iluze, ale ani nebuďme k AB nespravedliví,“ požádal Horák na sociální síti Facebook.

Marketingový expert žijící v Kataru Martin Jaroš se na Babišovu cestu do USA dívá podobně. Jen při hodnocení premiérovy cesty nepoužívá peprnější výrazy.

Anketa

Je Jaroslav Faltýnek důvěryhodný?

58%
42%
hlasovalo: 14043 lidí
Ani Jaroš nevidí problém v tom, že Babiš daroval Trumpovi pistoli. Má dokonce za to, že to byl dobrý dárek. Pravdu je občas třeba hájit i se zbraní v ruce, což ukázala např. druhá světová válka.

Všeobecně má Jaroš za to, že Babiš reprezentoval Česko obstojně. Nepřednesl před oběma komorami Kongresu projev, z něhož by si svět sedl na zadek, jak se to v roce 1990 podařilo prvnímu českému prezidentovi Václavu Havlovi, ale i tak svou zemi reprezentoval důstojně.

„To setkání v CIA je velká věc. Ano, vím, že je to starý estébák. Ano, můžeme dělat fórky o tom, že si tam chlapi jen porovnávali, kdo má větší složky. Ale seriózně – sejít se s CIA je hlavně velké podprahové sdělení. Moskva a Peking se dívají a naslouchají. A já jsem za tenhle signál v této době vděčný,“ napsal Jaroš na sociální síti Facebook.

Sečteno a podtrženo, Babiš má podle Jaroše celou řadu chyb, za které si zaslouží kritizovat, ale kritizovat ho totálně za všechno nedává smysl. Zvlášť když se mu některé věci, třeba cesta do USA, opravdu vydařily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …