Pil předtím? Novinář nevěří, že Kalousek své poslední návrhy psal střízlivý

27.03.2020 17:20

Šéfredaktor deníku Lidové noviny István Léko se zamyslel nad tím, jak se šíří zlo v době koronaviru. Vnímá, jak se v mnoha lidech naplno uvolnila stavidla agresivity, zákeřnosti a vulgarity. „Normálnímu člověku se opravdu zvedne žaludek,“ poznamenal.

Pil předtím? Novinář nevěří, že Kalousek své poslední návrhy psal střízlivý
Foto: Repro ČT24
Popisek: Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP09

Sám Léko se podle svých slov dočkal urážek a vulgarit, když lajkoval pondělní mimořádný projev premiéra v českých televizích. „Byl jsem například lidmi, kteří se považují za tzv. lepší lidi a ohánějí se pravdou a láskou, přirovnán ke zrůdám, které v době války udávaly gestapu bojovníky proti nacistům, a také o mně někdo napsal, že jsem zasraný Maďar. A to jen za to, že schvaluji kroky české vlády v boji proti šíření koronaviru v zemi,“ poznamenal Léko.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

A následně si povšiml slov expředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, který tvrdí, že kdyby ho teď na osm hodin pustili na ministerstvo financí, najde 40 miliard korun, které by mohl stát okamžitě poslat živnostníkům. „Prý by škrtal v provozních výdajích ministerstev i v dotacích agropotravinářskému komplexu (rozuměj Agrofertu) a zarazil by přijímání státních úředníků,“ uvádí Léko. 

Tyto návrhy mu pak připomínají vtip o tom, jak sedlák, jemuž chcípají slepice, jde pro rady a dozví se, že by jim neměl dávat jíst a pít, až mu pochcípou všechny slepice. A v tu chvíli se dozví, že je to velká škoda, protože dotyčný měl ještě víc skvělých nápadů. „Nevím proč, ale po podobných výrocích Miroslava Kalouska si pokaždé musím položit otázku: Pil předtím?“ ptá se Léko.

A komentuje i slova Kalouskova poradce Ondřeje Jakoba, který, podle Léka, o Babišovi šíří ty nejnehoráznější lži.

„Před několika dny začal na svém profilu na Facebooku šířit informaci o tom, že nákazu koronavirem mohl do České republiky zavléknout mezi prvními právě Andrej Babiš. Vycházel z informace ze známého antibabišovského fake news blogu Forum24. Jakob ke zprávě, kam zřejmě kvůli zdůrazňování autenticity přidal i premiérovu fotku z terasy vysokohorské hospody, napsal: ‚Klasický Babiš. V únoru navštívil lyžařské středisko v Alpách, které bylo, jak se následně ukázalo, ohniskem nákazy koronaviru. Babiš ale po příletu nezůstal v karanténě, nijak se nechránil, nenosil roušky ani respirátory. Sám tedy mohl být tím, kdo do České republiky nákazu zavlekl. Sám se ukázal jako naprosto nezodpovědný a bezohledný vůči svému okolí.‘,“ uvádí Léko, podle něhož z této zprávy není nic pravda – neboť Babiš byl ve Francii, nikoliv v Itálii; a v Evropě v té době nebyla žádná karanténa, žádné omezení ani žádná povinnost nošení roušek.

„A kdo si myslí, že Jakob se za tento svůj mimořádně podlý a naprosto nezodpovědný počin premiérovi omluví, ať zvedne ruku!“ uzavřel Léko.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…