Pirát Michálek vysvětloval, proč nemohou jít do bloku s ODS. Ještě si pamatují na Topolánka...

22.07.2019 18:29

Moderátorka Marie Bastlová v pondělních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu přivítala předsedu poslaneckého klubu Pirátů Jakuba Michálka. Ten posluchačům vysvětloval, proč se Piráti odmítají přidat ke společnému pravicovému předvolebnímu bloku, ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN, který si klade za cíl porazit v příštích sněmovních volbách šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Pirát Michálek vysvětloval, proč nemohou jít do bloku s ODS. Ještě si pamatují na Topolánka...
Foto: Piráti
Popisek: Jakub Michálek

„My osobně jako Pirátská strana neuvažujeme, že bychom se spojili s ODS. V roce 2009, když zanikla Pirátská strana, neexistoval Babiš, neexistovala TOP 09, existoval (Jiří) Paroubek a (Mirek) Topolánek a taková ta stará politika. ODS je strana, která neakceptuje tu transparenci jako součást svého programu. Je to také strana, která je konzervativní, zatímco my jsme liberální. My usilujeme o nějakou společenskou reformu a neupínáme se k té tradici 90. let,“ pravil Michálek.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Uznal, že ODS již prošla určitou obrodou, ale Michálkovi to nestačí. ČSSD prý padá na dno až teď.

Host věří, že především ODS, TOP 09 a lidovci nějakou formu spolupráce najdou, ale je prý otázka, jak dlouho jim chuť spolupracovat vydrží. „Myslím, že to je šance, ale není to tzv. ložený, protože ty strany mají i osobní ambice,“ upozornil. Údajně prý také vůbec není jisté, zda se tyto strany vůbec shodnou na nějakém společném politickém programu.

Piráti si prý podporu voličů odpracovávají a stále pomalu rostou. Nemají proto potřebu se spojovat s těmi „starými strukturami“, jak to nazval Michálek. „Velkou část těch aktivit organizuje pan (Miroslav) Kalousek (TOP 09), který nemá úplně nejlepší pověst. Není lepší než pan Babiš,“ nešetřil kritikou Michálek.

Ve druhé polovině rozhovoru se věnoval nezávislosti státního zastupitelství a možných změn v této oblasti. Babišova vláda prý o nezávislé státní zastupitelství nestojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…